Τρίτη 21 Οκτωβρίου 2008

Ο Μηχανισμός των Αντικυθήρων



Δεν είναι μουσειακό αντικείμενο. Δεν είναι εύρημα λατρευτικό ή αντικείμενο - προσφορά σε θεότητα. Είναι ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΟ και ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΚΟ επίτευγμα των Ελλήνων μιας εποχής, που μας δίδαξαν, πως το ελληνικό πνεύμα ήταν σε...παρακμή!!!




Το Ιωνικό Κέντρο με τη συνεργασία της Ομάδας Μελέτης του Μηχανισμού των Αντικυθήρων και του Εθνικού Αρχαιολογικού Μουσείου, οργανώνει την πρώτη έκθεση στην Ελλάδα για το περίφημο εύρημα. Η Έκθεση τελεί υπό την Αιγίδα του Υπουργείου Πολιτισμού.

Ο Μηχανισμός των Αντικυθήρων, ο οποίος εκτίθεται στο Εθνικό Αρχαιολογικό Μουσείο, είναι ένα αρχαίο μηχανικό αντικείμενο που άρχισε να "αποκωδικοποιείται" επιστημονικά μόλις τα τελευταία χρόνια που προκαλεί το διεθνές ενδιαφέρον και ξαναγράφει την ιστορία της επιστήμης και του πολιτισμού, όχι μόνο για την Ελλάδα αλλά παγκόσμια.

Η Έκθεση στο Ιωνικό Κέντρο, Λυσίου 11, στην Πλάκα, θα διαρκέσει από τις 22 Οκτωβρίου ως τις 14 Δεκεμβρίου, περιλαμβάνει τα πιο πρόσφατα αποτελέσματα της συνεχιζόμενης έρευνας και πλαισιώνεται από επιστημονική ημερίδα και ομιλίες για το ευρύτερο κοινό.




πληροφορίες - ενημέρωση :

http://www.ionic.gr/politismos/ektheseis/mechanismos

http://www.physics4u.gr/articles/2006/ypologistis_antikithiron.html


Δεν υπάρχουν σχόλια: