Κυριακή 12 Οκτωβρίου 2008

Η Ελληνική παιδεία φορέας και δημιουργός Πολιτισμού.

Οι Έλληνες μακρυά και απελευθερωμένοι από την καταπίεση των πολιτικών , θρησκευτικών και οικονομικών δεσμών τους, που υφίστανται στο νεοελληνικό κρατίδιο - που σήπεται καθημερινά όλο και περισσότερο - , δημιουργούν και φωτίζουν με τις πνευματικές τους δυνατότητες τον παγκόσμιο Πολιτισμό.

Ο δρ Πέτρος Γιάννος είναι ένας από αυτούς τους φωτοδότες Έλληνες.

Ο δρ Πέτρος Γιάννος είναι Πρόεδρος του Αμερικανικού Ιδρύματος για την Ελληνική Γλώσσα και τον Ελληνικό Πολιτισμό.

"Από τότε που αποσύρθηκε από την θέση του ως στέλεχος του Οργανισμού Scott Paper Company, το 1994, ο δρ Γιάννος αφιερώνει τον χρόνο του στην πρόοδο της Ελληνικής Παιδείας μέσω διαφόρων προγραμμάτων και οργανισμών (ΑΧΕΠΑ), διότι την θεωρεί απολύτως απαραίτητη για την ε
πιβίωση του Δυτικού Πολιτισμού. Για την επίτευξη αυτού του ευγενούς στόχου έχει την στήριξη της συζύγου του Σταυρούλας-Στέλλας, η οποία είναι και αντιπρόεδρος του Ιδρύματος . "

(απόσπασμα από την παρουσίαση του περιοδικού ΔΑΥΛΟΣ)



Βασική τοποθέτησή του στη διατριβή του δρος είναι:

" Εμείς, τόσο οι Έλληνες όσο και οι φιλέλληνες, έχουμε μία αποστολή, να δείξουμε την κατεύθυνση, που πρέπει να πάρει η Παιδεία. Δεν μπορούμε να ελπίζουμε, ότι τα μέλη μιας πολυεθνικής κοινωνίας θα συνυπάρχουν αρμονικά χωρίς την κατάλληλη κοινή Παιδεία. Η Ελληνική Παιδεία είναι το συνεκτικό υλικό, που θα κρατήσει την κοινωνία ενωμένη. Είμαστε στο ύψος των περιστάσεων, για να αντιμετωπίσουμε μια τέτοια ιστορική πρόκληση ; "



περιοδικό ΔΑΥΛΟΣ
http://www.davlos.gr/ τεύχος 317 σελ. 22519-22526



Αμερικανικό Ίδρυμα για την Ελληνική Γλώσσα και τον Ελληνικό Πολιτισμό
http://www.afglc.org/




σχόλιο του cafe art :

Μήπως η σημερινή κατάληξη (και) της παγκόσμιας χρηματοπιστωτικής κρίσης ήταν το αποτέλεσμα της έλλειψης των φώτων της Ελληνικής Παιδείας στη σύγχρονη ¨φούσκα" του παγκόσμιου πολιτισμού.....
bilsot










Δεν υπάρχουν σχόλια: