Πέμπτη 16 Οκτωβρίου 2008

ΠΑΝΤΕΛΗΣ ΘΑΛΑΣΣΙΝΟΣ


Ένας σεμνός καλλιτέχνης, που αναδεικνύει με τα τραγούδια του τον πλούτο της ελληνικής μουσικής. Η ευαισθησία του σε μαγεύει, τόσο με το άκουσμα της φωνής του, όσο και με το στίχο των τραγουδιών του. Η παρουσία του σε συναυλίες είναι πολιτιστικό γεγονός, στους τόπους που επιλέγει να εμφανιστεί. Κάθε δουλειά του και ένα φρέσκο, δροσερό αεράκι στην ελληνική δισκογραφία. Οι θέσεις του ξεκάθαρες, σταράτες, έντιμες.

" Δεν έχω κάνει καμία συμμετοχή από συνοικέσιο. Τα καλά τραγούδια βγαίνουν μέσα από τις παρέες. Δεν βγαίνουν από αγγελίες στις εφημερίδες."
"Οι μεγάλοι χώροι θέλουν να δουλεύουν Παρασκευή και Σάββατο, να δίνουν δυο μεροκάματα στους καλλιτέχνες και να βάζουν μέσα δυο και τρεις χιλιάδες κόσμο. Η φτήνια φέρνει τον παρά. Νομίζω ότι κάποια στιγμή θα αντιδράσει ο κόσμος δε αυτή την κοροϊδία."

"Δεν είμαι Τσιτσάνης ή Χατζιδάκις. Απλά νομίζω ότι είναι ωραίο να δημιουργείς κάτι το οποίο το σέβεσαι πρώτα απ’ όλα εσύ και μετά όλοι οι άλλοι."
"Ίσως να είχα φτάσει και ψηλότερα, αλλά έχω αρνηθεί πολλά πράγματα. Αρνούμαι να πάω στο μικρό της Επιδαύρου, στο Μέγαρο Μουσικής, στο Φεστιβάλ Αθηνών. Γιατί δε νιώθω έτοιμος και γιατί κατά κάποιο τρόπο δεν συμφωνώ με το λόγο ύπαρξης αυτών των χώρων και με τον τρόπο που τα παρουσιάζουν. Πιστεύω ότι ο πολιτισμός δεν χαλιναγωγείται και κακώς για μένα ελέγχεται από την πολιτεία. "


έγραψαν : http://www.musiccorner.gr/nees_kyklof/05/thalassinos.html
http://www.athina984.gr/node/8871
βιογραφικό :
http://www.musiccorner.gr/biografies/thalassinos.html
συνέντευξη στο : MusicHeaven
http://www.musicheaven.gr/html/modules.php?name=News&file=article&sid=341
διάβασε και στο ΔΙΦΩΝΟ τεύχος 152 Ιούνιος 2008
http://www.difono.gr/content/view/371/66/
δισκογραφία :
http://www.musicheaven.gr/html/

Δεν υπάρχουν σχόλια: