Τρίτη 23 Σεπτεμβρίου 2008

To γοριλάκι βρήκε τη... μαμά του!

Στην αρχή ανησυχούσαν αν θα προσαρμοστεί, ωστόσο η πραγματικότητα διέψευσε τους φόβους τους. Η Κέρα, ο μικρός θηλυκός γορίλας που ζει εδώ και δύο εβδομάδες στο ζωολογικό κήπο Bristol Zoo Gardens, νιώθει ήδη σαν να είναι στο σπίτι της.
Εχει μάλιστα αναπτύξει πολύ στενή σχέση με κάποιους από τους φύλακες. Για παράδειγμα, την 22χρονη Εμιλι Πουχ, την οποία βλέπει περίπου σαν μαμά της αφού δεν χάνει ευκαιρία να την πλησιάζει και να την αγκαλιάζει. Φωτογραφίζεται μαζί της χωρίς να δείχνει να ενοχλείται, πηγαίνουν μαζί βόλτες ή κάθονται παρέα στα παγκάκια, έχοντας αναπτύξει φοβερή επικοινωνία. Μοιάζει σαν να κάθονται και να συζητούν σαν μάνα με κόρη ή σαν δυο καλές φίλες. Η Εμιλι τα πήγε άριστα με την Κέρα, από την πρώτη κιόλας στιγμή που την υποδέχτηκε στο Μπρίστολ. «Είναι όμορφη, πολύ γλυκιά και καλό κορίτσι» λέει η νεαρή φύλακας προσθέτοντας πως επιτέλους η Κέρα βρήκε ένα σπίτι που να της ταιριάζει.

Η γοριλίτσα γεννήθηκε στο ζωολογικό κήπο της Βαρκελώνης κι έχει ένα δίδυμο αδελφάκι, όχι όμως και μια στοργική μητέρα αφού η τελευταία την εγκατέλειψε. Γι’ αυτό και οι αρμόδιοι την έστειλαν σε ζωολογικό κήπο της Στουτγάρδης στη Γερμανία, όπου πέρασε τέσσερα ολόκληρα χρόνια σε «παιδικό σταθμό». Ωστόσο, οι αρμόδιοι αποφάσισαν να τη στείλουν σε έναν κανονικό ζωολογικό κήπο όπου θα έχει επαφές με ενήλικους γορίλες. Ετσι έφτασε στο Μπρίστολ της Βρετανίας. Πολύ σύντομα, η ηλικίας τεσσάρων και κάτι γοριλίτσα θα ενταχθεί στην ομάδα των ομόφυλών της, μια και οι υπόλοιποι γορίλες του κήπου ήδη την έχουν καλοδεχτεί. Κάνει παρέα με τον Τζοκ, τη Ρομίνα, τη Σαλώμη, και δύο μωρά, τον Κομάλε και τη Ναμόκι. Ωστόσο, δεν της έχει επιτραπεί ακόμη να ζει στο ίδιο κλουβί με τους υπολοίπους καθώς οι φύλακες θέλουν να είναι βέβαιοι ότι όλα θα πάνε καλά. Ο μελλοντικός στόχος τους είναι η Κέρα ννα μεγαλώσει και να γίνει μητέρα.

Δεν υπάρχουν σχόλια: