Τετάρτη 24 Σεπτεμβρίου 2008

Προσωπικότητες που παράγουν πολιτισμό




Παύλος Πισσάνος

Σύντομη βιογραφία: (www.lemoni.gr)

Ο Παύλος Πισσάνος ασχολήθηκε με τη ζωγραφική, την γλυπτική, την ποίηση, την λογοτεχνία την μουσική και την σκηνοθεσία σ' ολόκληρη τη διαδρομή της ζωής του. Σαν συγγραφέας έγραψε περισσότερα από 90 βιβλία και σενάρια, αρχαιολογικά, ιστορικά, θεολογικά, επιστημονικά, τα οποία γύρισε σε ντοκιμαντέρ που προβάλλονται στην τηλεόραση, στα πανεπιστήμια και στα σχολεία σε ολόκληρο τον κόσμο. Είναι παρουσιαστής στην ελληνική τηλεόραση της επιστημονικής εκπομπής "Απόκρυφη αρμονία", αρθρογραφεί στην επιστημονική στήλη "Σήμερα είναι Κυριακή" της εφημερίδας "Αδέσμευτος", σκηνοθετεί όλα τα ντοκιμαντέρ που γυρίζει, είναι πρόεδρος στο παγκόσμιο πνευματικό κέντρο "Όλυμπος" μέλη του οποίου είναι καθηγητές και επιστήμονες από ολόκληρο τον κόσμο κι έχει τιμητικές διακρίσεις και μετάλλια από πολλά πανεπιστήμια και ιδρύματα για την ιδέα της "Επτάπολης". Στόχος ζωής στο πνευματικό έργο του Παύλου Πισσάνου είναι η επιστημονική απόδειξη του Θεού και η σχέση τού ανθρώπου με το Σύμπαν.

ΒΙΒΛΙΟΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ:

Απο τον Αριστοτέλη στον Hawking

To βιβλίο 267 σελίδων με φωτογραφίες και σχεδιαγράμματα

Στον κλασσικό κόσμο ο Αριστοτέλης υπήρξε ο κορυφαίος φιλόσοφος που μπόρεσε και «μίλησε» βαθειά στην ψυχή μου.
Στον σύγχρονο κόσμο ο Stephen Hawking υπήρξε ο κορυφαίος επιστήμων που, με τα βιβλία του μπόρεσε και «άνοιξε στο νου μου» τον ορίζοντα της επιστημονικής γνώσης.
Το έργο αυτό είναι αφιερωμένο στις δύο αυτές προσωπικότητες που σημάδεψαν την ψυχή και το πνεύμα μου.
Έχω πλήρη κατανόηση ότι ζω σ’ ένα κόσμο ασταμάτητης ροής της επιστημονικής γνώσης, ότι το ηλιακό μας σύστημα έχει ανοίξει τις πύλες του στους μεταλλικούς επισκέπτες – εργαστήρια που στέλνουν οι άνθρωποι από τη γη για να το ερευνήσουν, ότι η μία θεωρία διεδέχεται την άλλη για τη σχετικότητα, για την ύλη, για την ενέργεια, για την αρχή και το τέλος του κόσμου, για τις μαύρες τρύπες, τις κοσμικές σήραγγες, την ανθρωπική αρχή, την απροσδιοριστία, τις ανωμαλίες στο χωρόχρονο, τις ηλεκτρομαγνητικές και τις πυρηνικές δυνάμεις.
Με αυτή την κατανόηση αποφάσισα να συλλέξω κάθε μορφής έγκυρη πληροφορία και να την επεξεργαστώ σε συσχετισμό με τον τρόπο που «πρέπει να σκέφθηκε ο Θεός» όταν σχεδίαζε τον χάρτη της γης και του σύμπαντος.
Επειδή πάντα πίστευα, μέσα από μία εσωτερική παρόρμηση, ότι «το σύμπαν είναι αυτό που είναι» κι ότι υπάρχει από πάντα για πάντα μέσα από μία σκέψη του Θεού, έξω από κάθε έννοια «αρχής» στο χρόνο ή τον χώρο, προσπάθησα να συσχετίσω τον τρόπο εκδήλωσης της κίνησης, της ζωής και της εξέλιξης όλων των όντων και των φαινομένων της φύσης, με τον τρόπο που θα πρέπει ο Θεός «να αγαπά το έργο του», που συνιστά το σύνολο της Δημιουργίας.
Είδα αυτή τη Δημιουργία σαν εκδήλωση μιας «απόλυτης Αγάπης» και προσπάθησα να διεισδύσω στα βάθη της ύλης, ως την κβαντική της υπόσταση, τον θαυμαστό Μικρόκοσμο που εμπεριέχει στη δομή του όλα τα στοιχεία του Μεγάκοσμου, για να διαπιστώσω ότι και οι δύο αυτοί κόσμοι είναι άρρηκτα δεμένοι με τον αιώνιο νόμο της Αλληλεξάρτησης, της παγκόσμιας Συνοχής, της παγκόσμιας Έλξης, της παγκόσμιας Αγάπης.
Πριν γυρίσεις, αγαπητέ μου αναγνώστη την επόμενη σελίδα, προσπάθησε να συμφιλιωθείς με τη σκέψη ότι «εσύ και το σύμπαν είστε δυό σύμπαντα, που το ένα χωρά μέσα στ’ άλλο». Αναγνωρίζοντας τον συμπαντικό εαυτό σου ανοίγεις την πύλη για την κατανόηση του Θεού που είσαι μέρος του.
Αυτή η κατανόηση αποτελεί τον ύψιστο σκοπό κάθε ανθρώπου, κάθε εποχής. Άν πιστεύεις ότι έχεις μέσα σου το Θεό και θέλεις να μάθεις ποιός είσαι, από που έρχεσαι και που πας, ρώτησε το εαυτό σου. Μέσα του κρύβει την παγκόσμια γνώση.
Τα ξέρει όλα!...

http://www.pissanos.gr/html_gr/bookaristo.htm

http://www.pissanos.gr/indexGr.htm

Δεν υπάρχουν σχόλια: