Κυριακή 28 Σεπτεμβρίου 2008

Άλλος ένας θρύλος στο δρόμο για την Αιωνιότητα...




Στη φάρμα του, κοντά στο Γουέστπορτ του Κονέκτικατ, άφησε την τελευταία του πνοή ο ηθοποιός Πολ Νιούμαν. Τους τελευταίους μήνες, ο βραβευμένος με Όσκαρ ηθοποιός έδινε σκληρή μάχη με τον καρκίνο στον πνεύμονα.

Όπως ανακοίνωσε η εκπρόσωπός του, ο Πολ Νιούμαν "έσβησε" την Παρασκευή. Στο πλευρό του, εκτός από τη σύζυγό του, επίσης βραβευμένη με Όσκαρ ηθοποιό Τζόαν Γούντγουορντ, βρίσκονταν στενοί συγγενείς και φίλοι.

Τον περασμένο Μάιο ο διάσημος ηθοποιός είχε ανακοινώσει ότι, για λόγους υγείας, αποσύρεται από τα φώτα της δημοσιότητας και πως τελικά δεν θα σκηνοθετούσε την ταινία Of Mice and Men.

Ο Πολ Νιούμαν ξεκίνησε την καριέρα του στα μέσα της δεκαετίας του '50 και αναδείχθηκε σε έναν πραγματικό θρύλο του Χόλιγουντ. Συμμετείχε σε περισσότερες από 50 ταινίες και οι ρόλοι που ερμήνευσε, όπως στο Κεντρί και τους Δύο Ληστές, άφησαν εποχή.

Προτάθηκε εννέα φορές για Όσκαρ καλύτερης ανδρικής ερμηνείας, κερδίζοντας τελικά ένα, το 1987, για τον ρόλο του στο Χρώμα του Χρήματος, με συμπρωταγωνιστή τον ανερχόμενο -τότε- Τομ Κρουζ. Ένα χρόνο πριν, το 1986, η Αμερικανική Ακαδημία Κινηματογράφου του είχε απονείμει τιμητικό Όσκαρ για την προσφορά του στην έβδομη τέχνη.

Δεν υπάρχουν σχόλια: