Πέμπτη 25 Σεπτεμβρίου 2008

Προσωπικότητες που υπηρετούν τον Πολιτισμό

Υπάρχουν οι άνθρωποι που παράγουν πολιτισμό, με την δημιουργική τους παρουσία, αλλά χωρίς τους ανθρώπους που υπηρετούν τον πολιτισμό, κανείς από τους πρώτους δεν θα έμπαινε και στο πιο απομεμακρυσμένο σπίτι της Ελλάδας. Είναι και ο ξεχωριστός τρόπος που κάνει τον παρουσιαζόμενο οικείο. Κι ο τρόπος είναι η απλότητα και η σεμνότητα του χαρακτήρα.


Βιογραφικό.

Η Μπήλιω Τσουκαλά είναι δημοσιογράφος.

Τελείωσε το Οικονομικό Τμήμα του Πανεπιστημίου Πειραιά και συνέχισε μεταπτυχιακές σπουδές στο Παρίσι. Σπούδασε δημοσιογραφία στο Γαλλικό Ινστιτούτο Τύπου (I.F. P.) και πολιτικές επιστήμες στο Πανεπιστήμιο της Σορβόννης Paris 2, από όπου πήρε μεταπτυχιακό δίπλωμα Πολιτικών Επιστημών (D.E.A.) Παράλληλα παρακολούθησε μαθήματα κινηματογράφου, αγγλικής φιλολογίας, κινηματογράφου και φιλοσοφίας.

Από το 1984 εργάστηκε σε περιοδικά και εφημερίδες ( «ΕΝΑ», «Αντί», «Γυναίκα», «Κλικ», «Εγώ», «Μεσημβρινή», «Κέρδος» ). Από το 1994 ως το 2006 έγραφε στο περιοδικό «Madame Figaro».

Το 1986 ήταν μέλος της Ομάδας Πρωτοβουλίας για την Ελεύθερη Ραδιοφωνία «Κανάλι 15». Έκανε ραδιοφωνικές εκπομπές στον πρώτο δημοτικό ραδιοφωνικό σταθμό «Αθήνα 9,84» και αργότερα στον TOP FM, στον ANT-1 και στον «Alpha Radio».

Εργάζεται στην τηλεόραση από το 1995, παρουσιάζοντας εκπομπές για τον πολιτισμό, όπως το «Συν και Πλην», ένα από τα πρώτα πολιτιστικά μαγκαζίνο της δημόσιας τηλεόρασης.

Από το 2003 επιμελείται και παρουσιάζει την εκπομπή «Έχει Γούστο» στην ΕΡΤ.


http://exeigousto.ert.gr/intro.asp?mode=3

4 σχόλια:

diodos είπε...

Ερώτηση...
Ξέρουμε ποιος είναι ο σύζυγος ή ο σύντροφος, της γνωστής και αγαπημένης μας Μπήλιως Τσουκαλά?

Ευχαριστώ!

bilsot είπε...

Έχει αυτό κάποια σχέση με την προσφορά της στον πολιτισμό αυτού του τόπου ;;;;

diodos είπε...

Καλό ο πολιτισμός δεν λέω, αλλά το στοίχημα που έχω ποντάρει...πρέπει να με βγάλει νικητή.

Unknown είπε...

Η "κυρια" Μπηλιω ειναι γνωστη απο τις μερες τις στο Παρίσι για την προτίμηση της σε νεαρούς συντρόφους από τον χώρο του bosybuilding, και για πολλαπλες ερωτικές συνευρέσεις ημερησίως.