Παρασκευή, 5 Δεκεμβρίου 2008

ΒΙΒΛΙΟΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ


"ΣΚΟΤΩΣΤΕ ΤΟΝ ΡΟΜΕΛ"

Συγγραφέας: ΒιογραφικόΠΡΕΣΣΦΙΛΝΤ ΣΤΙΒΕΝ
Μετάφραση:
ΚΟΚΚΙΝΟΥ ΒΑΣΙΛΙΚΗ
Εκδόσεις:
ΠΑΤΑΚΗΣ
Περιγραφή: Φθινόπωρο 1942. Οι λεγεώνες του Χίτλερ σαρώνουν την Ευρώπη. Η Γαλλία έχει παραδοθεί. Ο Τσόρτσιλ και οι Άγγλοι είναι απομονωμένοι. Στη Βόρεια Αφρική, ο Ρόμελ και τα Πάντσερ του έχουν τρέψει σε φυγή τη βρετανική Όγδοη Στρατιά και ετοιμάζονται να καταλάβουν την Αίγυπτο, το Σουέζ και τις πετρελαιοπηγές της Μέσης Ανατολής. Κι ενώ η έκβαση του πολέμου είναι αμφίρροπη, οι Βρετανοί συλλαμβάνουν ένα απελπισμένο σχέδιο: στέλνουν μια μικρή, κινητή μονάδα με βαρύ οπλισμό πίσω από τις γερμανικές γραμμές, για να καταφέρει το χτύπημα που θα σταματούσε την προέλαση του Άφρικα Κορπς.

Ο συγγραφέας που ταύτισε το όνομά του με την εξιστόρηση των πολέμων της αρχαιότητας υπογράφει ένα βιβλίο με θέμα μια ιστορία του Β΄ Παγκοσμίου πολέμου βασισμένη στα αληθινά κατορθώματα της Long Range Desert Group (Ομάδα Ερήμου Μακράς Ακτίνας Δράσεως). Ο Στίβεν Πρέσσφιλντ αφηγείται με τρόπο μοναδικό τη διορατικότητα, την ευκινησία και την τόλμη αυτής της εκπληκτικής ιστορικής μονάδας κομάντο, περιγράφει λεπτομερώς τις τακτικές, τον οπλισμό και τις ειδικές ικανότητες που απαιτούνται για μάχη κάτω από τις ιδιαίτερα δύσκολες συνθήκες της ερήμου και, συνδυάζοντας την ιστορική ακρίβεια με τις συναρπαστικές σκηνές μάχης και με το ψυχογράφημα των ηρώων του, δημιουργεί μια ιστορία που καθηλώνει.

Το "Σκοτώστε τον Ρόμελ" κυκλοφόρησε στην Αμερική την άνοιξη του 2008 και τα κινηματογραφικά δικαιώματα εξασφάλισε η Walt Disney Pictures.

Χρονολογία Εκδοσης: 2008
Σελίδες: 428

Τα μυθιστορήματά που έχει γράψει είναι:

Η πόλη της Σπάρτης τίμησε τον συγγραφέα Σ. Πρέσσφιλντ το 2003 ως επίσημο δημότη της πόλης


σχόλιο του cafe art : Ο συγκεκριμένος συγγραφέας είναι ο αγαπημένος μας από τα προηγούμενα βιβλία του , που ήταν γεμάτα Ελλάδα. Πλούσιος στις περιγραφές του, ψαγμένος και ΣΩΣΤΟΣ στα ιστορικά στοιχεία, γεμάτος εικόνες μεγαλείου, δόξας αλλά και δράσης και ρεαλισμού. Τον συνιστούμε ανεπιφύλακτα για τις γιορτές !!!

bilsot

http://www.killingrommel.com/content/index.asp?id=short

Δεν υπάρχουν σχόλια: