Τετάρτη, 3 Δεκεμβρίου 2008

ΟΔΟΙΠΟΡΙΚΟ ΣΤΟ ΝΑΥΠΛΙΟ ( στη Νάπολη της Ανατολής )


Η πρώτη πρωτεύουσα της Ελλάδας και μια από τις ομορφότερες και πιο τουριστικές πόλεις της χώρας, σε δέχεται στο ιστορικό της κέντρο για βόλτα και για καφέ στο λιμάνι, απλώνοντας τα κάλη της απλόχερα.. Στενά δρομάκια με παραδοσιακά ανακαινισμένα σπίτια και διάφορα τουριστικά στέκια για φαγητό , για ψώνια , για χάζεμα λουσμένα στο φως του ήλιου και στολισμένα με τα έντονα χρώματα της μπουκαμβίλιας σε κάνουν να μη χορταίνεις εικόνες.

Πολλά τα αξιοθέατα ξεκινώντας από την πλατεία Συντάγματος, στις εκκλησίες, στην Βουλή, στα μουσεία και στον τόπο της δολοφονίας του πρώτου κυβερνήτη Καποδίστρια. Για τους πιο δυνατούς στα πόδια το πάρκο και τα κάστρα και για τους θαλασσινούς το Μπούρτζι. Το Ναύπλιο μπορεί να ικανοποιήσει κάθε τουριστικό γούστο και βαλάντιο. Όσο για διαμονή, χρειάζεται υπομονή και ψάξιμο για τις δύσκολες ημέρες, ενώ υπάρχουν όλες οι κατηγορίες καταλυμάτων.

Κι ενώ δεν μπορείς να έχεις παράπονο για την απόφασή σου να περάσεις ευχάριστα στο Ναύπλιο, έχεις να κάνεις μόνο με την ακρίβεια, που είναι το φαινόμενο της εποχής, με επέκτασή της στην υπερτιμολόγηση έως αισχροκέρδεια και αρπαχτή. Μικρά παραδείγματα ο καφές με θέα το Μπούρτζι να κοστίζει 4 !!! ευρώ και τα κάθε λογής αναμνηστικά και τουριστικά είδη (κομπολόϊα) στα ύψη.

Από τον περιηγητή,

bilsot

μερικές διαδικτυακές τοποθεσίες για ενημέρωση :

http://www.nafplio.info/

http://www.nafplio-guide.gr/

http://hellas.teipir.gr/prefectures/greek/Argolidas/nafplio.htm

Δεν υπάρχουν σχόλια: