Τετάρτη 20 Μαΐου 2009

ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΝΑ ΤΟ ΠΙΣΤΕΨΕΤΕ : ......

....... ΧΡΙΣΤΙΑΝΙΚΟΙ ΝΑΟΙ ΠΑΝΩ ΣΕ ΕΡΕΙΠΙΑ ΑΡΧΑΙΩΝ ΕΛΛΗΝΙΚΩΝ ΝΑΩΝ !!!
ΒΙΒΛΙΟΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ


Η ΘΑΜΜΕΝΗ ΕΛΛΑΔΑ

Συγγραφέας: Γιάννης Λάζαρης

Η διαταγή των χριστιανών βυζαντινών αυτοκρατόρων ήταν ρητή: «ες έδαφος φέρειν» κι από τότε (δ’ αι. μ.Χ.) και για πολλούς αιώνες μανιασμένα πλήθη ρασοφόρων ισοπέδωναν ο,τιδήποτε θύμιζε τον ωραιότερο Πολιτισμό, που γεννήθηκε ποτέ στη Γη.

Βασικός τους στόχος ήταν η Ελλάδα και οι ναοί της. Γκρέμισαν κι ισοπέδωσαν όσους ελληνικούς ναούς τους επέτρεπαν οι ελάχιστες μεσαιωνικές τεχνικές τους γνώσεις και στη θέση τους έκτισαν χριστιανικούς. Ολόκληρες πόλεις έχασαν την ελληνική φυσιογνωμία τους κι απέκτησαν μορφή βυζαντινότροπη. Χαρακτηριστικό παράδειγμα αποτελεί η επί χιλιετίες κατοικούμενη Θεσσαλονίκη, στην οποία δεν υπάρχει ούτε για δείγμα κατάλοιπο κάποιου αρχαίου Ελληνικού ναού αντιθέτως όμως, υπάρχουν πάμπολλοι χριστιανικοί ναοί.

Για όσους ναούς δεν είχαν τις δυνατότητες να γκρεμίσουν, τους κατέστρεφαν μερικώς -όσο μπορούσαν- και τους μετέτρεπαν σε χριστιανικούς. Ούτε ο Παρθενώνας διέφυγε του μίσους τους, ο οποίος μετετράπη σε ...Παναγιά Αθηνιώτισσα.

Το βιβλίο αυτό, που περιέχει εκατοντάδες έγχρωμες φωτογραφίες από ένα μεγάλο μέρος της Ελλάδας, αποτελεί ένα φωτογραφικό οδοιπορικό των θλιβερών καταστροφών των Ελληνικών ναών από τους χριστιανούς. Σκοπό έχει την αφύπνιση των σε πνευματική αφασία κι εθνικό κώμα ευρισκομένων νεοελλήνων.

Μεγάλο μέγεθος - γυαλιστερό χαρτί - 200 σελίδες - 355 έγχρωμες φωτογραφίες

Ειδική τιμή προσφοράς "ΕΛΕΥΘΕΡΗΣ ΕΡΕΥΝΑΣ":

15



www.freeinquiry.gr


σχόλιο του cafe art :
Το βιβλίο αυτό στάθηκε η αφορμή, σε κάθε μου εκδρομή στην Ελλάδα, να έχω με τη φωτογραφική μου μηχανή μαζί την επιβεβαίωση "του λόγου το αληθές".
Παραθέτω και δικές μου μαρτυρίες (φωτογραφικές), που δεν περιέχονται στο βιβλίο και προτείνω στους φίλους και τις φίλες να έχουν υπ' όψιν τους, όπου πάνε να προσκυνήσουν χριστιανικούς ναούς, να αποδίδουν και τιμή στον αρχαίο ναό των δικών μας προγόνων, που βρίσκεται από κάτω !


bilsot









φωτο 1,2,3,4 από την Αρχαία Γόρτυνα,Πελοποννήσου.









φωτό 5,6,7 από τον Μέρμπακα Αργολίδας, Πελοποννήσου.

4 σχόλια:

Κλείτωρ είπε...

ναι είναι καλό βιβλίο αποτυπώνει την πραγματικότητα ως έχει

ΘΑΝΟΣ ΚΟΥΚ είπε...

Ειναι ενδιαφέρον βιβλίο αλλά με ξενίζει το μένος κατα των χριστιανών που πρεσβευει. Ειναι αλήθεια το γεγονός τις καταστροφής σε μεγαλο βαθμό των αρχαιοελληνικών ναών που υποστήριξαν οι χριστιανοί αυτοκράτορες του Βυζαντίου, όμως καλά ηταν το μένος που βγήκε προς τους ναούς κι οχι προς τους ειδωλολάτρες συμπατριώτες τους οι οποιοι τους προηγούμενους 3 αιώνες είχαν βγάλει το δικό τους μένους πάνω στους χριστιανούς συμπατριώτες τους, με αποτέλεσμα την υπαρξη εκατομμυρίων μαρτύρων. Και είναι γνωστό ιστορικά ότι υπήρξαν μεμονωμένα περιστατικά οπου μετα την αλλαγή των πραγμάτων χάθηκαν και ζωές ειδωλολατρών αλλά όχι με μαζικούς διωγμούς. Αυτο όμως που θέλω να τονίσω και το οποίο σαφώς δεν αναφέρεται είναι ότι όλες αυτές οι καταστροφές των ειδωλολατρικών ναών που σήμερα μας στενοχωρούν εν μερη έγιναν όχι από καποιους ξένους εισβολείς αλλά από δικούς μας Ελληνες προγόνους στο τέλος μιας εμφύλιας θρησκευτικής σύρραξης που κράτησε τουλαχιστον 5 αιώνες αλλά γέννησε μια χιλιόχρονη ελληνική χριστιανική αυτοκρατορία. Αυτο πρέπει να μην το λησμονούμε. Οι Βυζαντινοί ήταν Ελληνες προγονοί μας και είναι άδικο να στερούμε από τον Ελληνισμό όπως επιθυμούν μερικοί ξενοι ανθελληνες την Ελληνική ιστορία απο τα μεγάλα πολιτισμικά και εθνικά επιτεύγματά τους. Το οτι δεν αποκαλούσαν τον εαυτό τους Ελληνα (ως λέξη) δεν σημαίνει ότι δεν ήταν. Στην ιστορία τους μαθαιναν για τον Λεωνίδα και τον Αλέξανδρο. Και όταν ήρθε το πλήρωμα του χρόνου κι απαλλάχθηκαν από τα μίση του παρελθόντος καταλαβαν και την εννοια της λέξης Ελλην και του Γένους. Οποιος έχει απορίες για την εθνικότητα των Βυζαντινών προγόνων μας μπορεί να διαβάσει το εξαιρετικό βιβλίο του ίστορικού φιλελληνα Σερ Στηβεν Ρανσισμαν που ασχολήθηκε αναλυτικότερα από όλους με το θέμα.

bilsot είπε...

ΔΕΝ είμαι ιστορικός και οι γνώσεις μου είναι περιορισμένες πάνω σε ιστορικά ζητήματα ,που απαιτούν εξειδικευμένους χειρισμούς.
Όμως για το άνοιγμα της συζήτησης θα αναφερθώ σε λίγα αναμφισβήτητα δεδομένα.
α) ο μεγαλύτερος διωγμός των εθνικών (Ελλήνων) και οι μεγαλύτερες καταστροφές αρχαίων χώρων έγιναν από τον Αλάριχο,επί αυτοκράτορα της ανατολικής ρωμαικής αυτοκρατορίας κι ύστερα από τους "περιηγητές" κοινούς κλέφτες του ελληνικού χώρου
β)πολλοί από τους αυτοκράτορες δεν ήταν ελληνικής καταγωγής και στερούντο παντελώς της ελληνικής παιδείας
γ)διωγμούς οι Ελληνες κατά των χριστιανών ΔΕΝ έκαναν ποτέ τους, αυτοί που κατεδίωξαν ήταν οι ρωμαίοι αυτοκράτορες κι αυτό για λόγους ύπαρξης της pax romana
δ)ο ελληνικός πληθυσμός αλλαξοπίστησε από τους "τα φαιά φέροντες" καλόγερους, που ήταν τις περισσότερες περιπτώσεις αλλοεθνείς καλόγεροι (εβραϊκής συνήθως καταγωγής)με εκατόμβες θυμάτων πιστές στην αρχαία θρησκεία και τα ήθη κι έθιμα χιλιετηρίδων
ε)εμφύλιες θρησκευτικές συρράξεις δεν έγιναν , εκτός αν η "εικονομαχία" θεωρείται τέτοια, όμως μια πιο προσεκτική ανάγνωση των γεγονότων την καθιστά περισσότερο σύρραξη συμφερόντων και ισχύος, κάτω από το μανδύα τον θρησκευτικό
στ) όσο για την παιδεία που παρείχαν οι "βυζαντινοί" στην εκπαίδευσή τους, να πούμε μόνο πως η λέξη "ΕΛΛΗΝ" ήταν συνώνυμη του σατανά και η καταγωγή των Ελλήνων ανάγεται (ακόμη και ....σήμερα!!!)στους "ιερούς προπάτορες" Αβραάμ, Ισαάκ και Ιακώβ.
Το υπ' όψιν βιβλίο του Γ. Λάζαρη είναι μικρή προσφορά στην ιστορική αλήθεια του "ες έδαφος φέρειν"

πληροφορίες και υλικό ο κάθε ερευνητής μπορεί να έχει στο internet πλούσιες (πια).

ΘΑΝΟΣ ΚΟΥΚ είπε...

Φίλε μου Βασίλη,
Συμφωνώ σε μερικά απο αυτά που είπες αλλά έχω και μερικες παρατηρήσεις προς χάριν της συζήτησης.
Αν και απο ότι καταλαβαίνω κι οι δύο είμαστε λάτρης της ιστορίας αλλά όχι και ειδήμονες, εντουτοις μπορουμε να ανταλλάξουμε λιγες σκέψεις.
Συμφωνώ μαζί σου ότι έγινε μια μεγάλη σφάγή ιστορικώς εξακριβωμένη αν δεν κάνω λάθος επί Αλαρίχου (που δεν ήταν Ελληνας), και μάλιστα πάλι αν δεν κάνω λάθος στην Θεσσαλονικη.
Συμφωνώ επίσης ότι μερικοί κι οχι πολλοί αυτοκράτορες δεν ηταν ελληνικής καταγωγής, αλλά μετά τον Ιουστινιανό ο οποίος πρώτος διαπίστωσε, το 580, ότι ήταν περιττή η χρήση των λατινικών (καταλοιπο των Ρωμαίων) αφού κανείς στον ελληνικό λαό της αυτοκρατορίας δεν τα καταλάβαινε, εκτός από ορισμένους στην αυλή, και εξέδωσε τις "Νεαρές" του στην "κοινή" όπως ο ίδιος είπε γλώσσα, οι περισσότεροι έκτοτε αυτοκράτορες ήταν Ελληνες και με ελληνική χριστιανική παιδεία. Εξάλλου ήδη οι Μεγάλοι Ελληνες Πατέρες της Εκκλησίας είχαν αρχίσει να συνταιριάζουν την Ορθόδοξη και την Ελληνική παραδοση που κουβαλάμε μεχρι σήμερα.
Διαφωνώ ότι οι Ελληνες εθνικοί δεν συμμετείχαν στους διωγμούς του Ρωμαϊκού κράτους κατά των ομοεθνών τους Χριστιανών Ελλήνων. Ξέρουμε πολυ καλά ότι οι Ελληνες οι οποιοί απολάμβαναν ιδιαιτέρων προνομίων από τους Ρωμαίους παρουσιάζονταν κατα κόρον στον Ρωμαϊκό στρατό, πράγμα το οποίο φαίνεται κι από την πληθώρα Αγίων στρατιωτικών της Εκκλησίας μας που μαρτύρησαν όντας Ρωμαίοι αξιωματικοι, Δημήτριος, Γεώργιος, Αρτέμιος κλπ.
Διαφωνώ επίσης ότι οι καλόγεροι που επηρέασαν τους Ελληνες προς τον Χριστιανισμό ήταν Εβραίοι.
Αυτο νομίζω ότι είναι εντελώς λάθος. Πρώτον δεν υπάρχουν ονόματα μοναχών που να προδίδουν Ιουδαίους, εξάλλου οι Χριστιανοί ήταν πάντα μισητοί απο τους Ιουδαίους. Και δεύτερον οι Ελληνες είχαν ήδη (από τον καιρό του Μ. Αλεξάνδρου) αρκετή προκατάληψη κατά των Ιουδαίων για να δεχθούν δικές τους δοξασίες. Αυτο λοιπόν το επιχείρημα αφενός είναι ανυπόστατο και αφετέρου πλήττει την νοημοσύνη των προγόνων μας.
Οταν αναφέρω εμφύλια σύρραξη δεν εννοώ την εικονομαχία αλλά την σύγκρουση εθνικών και χριστιανών Ελληνων που ξεκίνησε επί Ρωμαϊκής αυτοκρατορίας με τους διωγμούς και τελείωσε τις ημερες της πρώιμης Βυζαντινής με τις καταστροφές των αρχαίων ναών.
Τώρα όσον αφορά το ΕΛΛΗΝ, είναι άδικο να θεωρούμε ότι το να μην χρησιμοποιούν οι Μεσαιωνικοί πρόγονοί μας την λέξη ΕΛΛΗΝ σημαινε ότι δεν ήταν πραγματικά Ελληνες. Ακόμα και οι Ευρωπαίοι αποκαλούσαν την Ανατολική Ρωμαϊκή αυτοκρατορία, Αυτοκρατορία των Ελλήνων ή Γραικών (Imperium Graegorum). Οι Ελληνες την εποχή αυτή χρησιμοποιουν για τον εαυτό τους τον όρο Ρωμαίος, αλλά όχι λόγω Ρώμης αλλά της Νέας Ρώμης της Βασιλεύουσάς μας. Φυσικά με την πάροδο του χρόνου κατάλαβαν ότι η χρήση του ορου ΕΛΛΗΝ δεν ηταν δίκαιο να μονοπωλείται από τους εθνικούς συμπατριώτες μας αλλά από όλο το Γένος. Το αν ήταν συνώνυμη του Σατανα το αφήνω ασχολίαστο καθώς σίγουρα αναφέρεσαι στη περίοδο που τα θρησκευτικά πάθη (Χριστιανών και Εθνικών) ήταν σε ένταση.
Ελληνας, Γραικός, Ρωμιός, ότι προσωνύμιο και να μας δώσει καποιος δεν παυουμε να είμαστε το ίδιο Γένος. Ποιος έχει τα κότσια να πέι ότι ο Εθνομάρτυρας Αθανάσιος Διάκος που μαρτυρώντας στα χέρια των Τούρκων λέγοντας όπως διασώζει η παράδοσή μας "εγώ Γραικός γεννήθηκα, Γραικός θε να πεθάνω" δεν ήταν Ελληνας;

Εν πάση περιπτώση η αδιαφορία για την εδώ και 2000 χρόνια Ελληνική Χριστιανική Ιστορία, με βρίσκει καθετα αντιθετο και εαν το βιβλίο εχει τέτοιο προσανατολισμό κι οχι μια καταγραφή των αρχαιοελληνικών κατεστραμμένων Ναών, τότε λυπάμαι αλλά πέραν της αλήθειας των καταγραφών πέφτει σε ιδεολογικά και ιστορικά ψεύδη που πλήττουν την πατριδα, που ελευθερωσε ο Γέρος του Μωρηά πολεμώντας "για του Χριστού την Πίστη την Αγία και της Πατρίδος την Ελευθερία".


Θα κλείσω με το τελευταίο σχόλιό σου που με βρίσκει απολύτως σύμφωνο.

πληροφορίες και υλικό ο κάθε ερευνητής μπορεί να έχει στο internet πλούσιες (πια).