Δευτέρα 9 Φεβρουαρίου 2009

ΚΑΙ Η ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΤΟΥ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ ΕΙΝΑΙ ΕΝΔΕΙΞΗ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ


Στις 15 Φεβρουαρίου νέα αναδάσωση στην Αιξωνή Γλυφάδας




ΠληροφορίεςΕκδήλωσης
Διοργανωτής:
ΣΚΑΪ και Συνδέσμος Προστασίας
και Ανάπτυξης του Υμηττού.




ΏρακαιΜέρος
Ημερομηνία:
Κυριακή, 15 Φεβρουαρίου 2009
Ώρα:
10:00 π.μ. - 5:00 μ.μ.
Τοποθεσία:
Αιξωνή, Γλυφάδα
Πόλη:
Athens, Greece


Περιγραφή

Νέα αναδάσωση θα πραγματοποιηθεί στις 15 Φεβρουαρίου αυτή τη φορά στην περιοχή Αιξωνή στη Γλυφάδα. Θα γίνει στους πρόποδες του Υμηττού, με πρωτοβουλία του ΣΚΑΪ και του Συνδέσμου Προστασίας και Ανάπτυξης του Υμηττού.

Ξεπέρασε κάθε προσδοκία η προσέλευση των πολιτών για τη μεγάλη δενδροφύτευση στο πρώην δάσος του Κοκκιναρά στην Πεντέλη, με διοργανωτές το ΣΚΑΪ και το Σύνδεσμο Προστασίας και Ανάπλασης του Πεντελικού Όρους.

Πρόκειται για τη μεγαλύτερη δενδροφύτευση καθώς σύμφωνα με εκτιμήσεις σε αυτήν πήραν μέρος περισσότεροι από 30.000 πολίτες.
Όπως δήλωσε στο ΣΚΑΪ, ο πρόεδρος του Συνδέσμου και δήμαρχος Πεντέλης, Δημήτρη Στεργίου, οι εθελοντές φύτεψαν 40.000 δενδρίλλια, πρασινίζοντας και πάλι το βουνό. Τα δενδρύλλια επιλέχθηκαν βάσει ειδικής μελέτης δασολόγων και υπάρχει μέριμνα για το πότισμα και τη συντήρησή τους, την Άνοιξη και το Καλοκαίρι.

Τα τελευταία δέκα χρόνια, σύμφωνα με τα στοιχεία της Περιφέρειας Αττικής, για κάθε δέκα στρέμματα που καίγονταν από πυρκαγιές, η αναδάσωση προχωρούσε μόλις σε ένα.

1 σχόλιο:

Ευθύλογος είπε...

"ΚΑΙ Η ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΤΟΥ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ ΕΙΝΑΙ ΕΝΔΕΙΞΗ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ"

Ίσως πλέον, μόνον Η ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΤΟΥ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ να ΕΙΝΑΙ ΕΝΔΕΙΞΗ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ"