Πέμπτη, 12 Φεβρουαρίου 2009

ΜΙΑ ΕΚΘΕΣΗ ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΗ ΑΠΟ ΤΙΣ ΑΛΛΕΣ..............είναι και η έκθεση :
"Bodies, αποκαλυπτικά τοπία εσωτερικής ομορφιάς"
Η διάσημη, κοσμογυρισμένη έκθεση έρχεται και στην Αθήνα και θέτει όλους μας ενώπιον του πιο ανοίκειου θεάματος


Αληθινά σώματα !!!!

Τα εκθέματα της έκθεσης είναι αληθινά ανθρώπινα σώματα που παρουσιάζονται στην ολότητά τους ή ανά μέρη, τα οποία έχουν διεξοδικά διαχωριστεί και διατηρηθεί μέσω μιας πρωτοποριακής διαδικασίας που ονομάζεται Πολυμερής Συντήρηση: ο ανθρώπινος ιστός διατηρείται μόνιμα με τη χρήση υγρής σιλικόνης που, μετά από ειδικές επεξεργασίες, στερεοποιείται. Το τελικό αποτέλεσμα είναι ένα δείγμα, διατηρημένο έως και το κυτταρικό επίπεδο, αναδεικνύοντας με αυτό τον τρόπο την πολυπλοκότητα των οστών, των μυών, των νεύρων, των αιμοφόρων αγγείων και των οργάνων. Ενα ολόκληρο ανθρώπινο σώμα μπορεί να χρειαστεί μέχρι και ένα χρόνο για να ετοιμαστεί. Με αυτό τον τρόπο, δίνεται, για πρώτη φορά, η δυνατότητα στους επισκέπτες να παρατηρήσουν την πολυπλοκότητα των οργάνων και των συστημάτων του ανθρώπινου σώματος, όπως ποτέ μέχρι σήμερα. Η έκθεση ξεναγεί τους επισκέπτες σε διαφορετικές αίθουσες προσφέροντάς τους τη δυνατότητα να παρατηρήσουν από κοντά το σκελετικό, μυϊκό, αναπαραγωγικό, αναπνευστικό, κυκλοφορικό καθώς και άλλα συστήματα του ανθρώπινου σώματος. Πολλά από τα εκθέματα είναι τοποθετημένα σε παραστατικές αθλητικές στάσεις, επιτρέποντας στον επισκέπτη να τα συσχετίσει με τις καθημερινές του δραστηριότητες. Επίσης, αυθεντικά ανθρώπινα εκθέματα δείχνουν τη φθορά που δημιουργείται στα όργανα από το υπερβολικό φαγητό και την έλλειψη άσκησης. Ενας υγιής πνεύμονας στέκεται δίπλα σε έναν «μαύρο», κατεστραμμένο από το κάπνισμα, πνεύμονα, προκαλώντας μια τόσο έντονη σύγκριση, δυνατότερη από οποιαδήποτε φωτογραφία.

Ιατρικός διευθύνων σύμβουλος της έκθεσης είναι ο δρ Ρόι Γκλόβερ, επίτιμος καθηγητής Ανατομίας και Μοριακής Βιολογίας στο Πανεπιστήμιο του Μίσιγκαν.


Η έκθεση «Bodies» εγκαινιάζεται στην
«Τεχνόπολη» του Δήμου Αθηναίων (Πειραιώς 100 Γκάζι) το ερχόμενο Σάββατο, 7 Φεβρουαρίου.

Θα λειτουργεί καθημερινά από τις 10 το πρωί μέχρι τις 8 το βράδυ από Κυριακή μέχρι και Πέμπτη

και από τις 10 το πρωί μέχρι τις 10 το βράδυ την Παρασκευή και το Σάββατο.

Η έκθεση, που έχει προσελκύσει 11 εκατομμύρια επισκέπτες ανά τον κόσμο, πραγματοποιείται υπό την Αιγίδα του Εθνικού Οργανισμού Μεταμοσχεύσεων.


επίσημο site: http://www.bodiestheexhibition.com/bodies.html

για την Ελλάδα : http://www.bodiesinathens.gr/gr/Δεν υπάρχουν σχόλια: