Δευτέρα 26 Ιανουαρίου 2009

ΠΡΟΤΑΣΗ ΓΙΑ ΚΑΛΟ ΘΕΑΤΡΟ


ΝΕΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΘΕΑΤΡΟ

(Β’ σκηνή)

Σπ. Τρικούπη 34, Εξάρχεια

τηλέφωνο: 210 8253489.

«Ο ΣΥΛΛΕΚΤΗΣ» του Τζων Φόουλς

Ο Γιώργος Κιμούλης, βασιζόμενος στο μυθιστόρημα του Τζον Φόουλς, μεταφέρει στη σκηνή του Νέου Ελληνικού Θεάτρου, τον πασίγνωστο «Συλλέκτη». Πρόκειται για τη μεγάλη κινηματογραφική επιτυχία της δεκαετίας του '60, ένα έργο τόσο δυνατό που απογείωσε τις καριέρες των πρωτοεμφανιζόμενων Samantha Eggar και Terence Stamp χαρίζοντάς τους τα βραβεία ερμηνείας στο Φεστιβάλ Καννών του '65. Μάλιστα η Samantha Eggar για τον ίδιο ρόλο κέρδισε την επόμενη χρονιά τη Χρυσή Σφαίρα και το Όσκαρ.

Ερωτικό θρίλερ; Συναισθηματικό δράμα; Ύμνος στην ανθρώπινη μοναξιά ή όπως έλεγε και η αφίσα της θρυλικής ταινίας του '65, "almost a love story"...

Η αρχή του έργου δεν μαρτυρά τίποτα από την τρομακτική συνέχειά της. Ο Freddi Clegg είναι ένας φιλήσυχος υπάλληλος τράπεζας. Παρότι είναι ένας ασήμαντος άνθρωπος η τύχη του χαμογελά, κερδίζει το λαχείο και γίνεται πάμπλουτος. Αγοράζει το ιδανικό σπίτι στην εξοχή και ερωτεύεται την αθώα και πανέμορφη Miranda Grey. Ο ερωτάς του όμως σιγά- σιγά μετατρέπεται σε εμμονή και το αθώο φλερτ σε μια καλά οργανωμένη απαγωγή. Η Miranda θα παίξει το τελευταίο της χαρτί για να σωθεί το οποίο όμως θα είναι και το λάθος της ζωής της..

Το έργο προσεγγίζεται ως ένα σύνθετο ψυχολογικό θρίλερ με κύριο άξονα τις καταστρεπτικές συνέπειες της μοναξιάς, πρόβλημα εξαιρετικά σύγχρονο και επίκαιρο.

Αξίζει να αναφερθεί πως ο Τάσος Ιορδανίδης θα αναμετρηθεί για δεύτερη φορά με τον χαρακτήρα του Freddi Clegg. Πέρυσι, συμπρωταγωνιστώντας με τη Ζέτα Δούκα, ακολούθησε τις σκηνοθετικές οδηγίες του Γιάννη Βούρου, ενώ φέτος καθοδηγείται από τον Γιώργο Κιμούλη. Στο ρόλο της Μιράντα Miranda Grey η Κλειώ Δανάη Οθωναίου.

ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ:

Μετάφραση – Διασκευή: Μαριλένα Παναγιωτοπούλου

Σκηνοθεσία: Γιώργος Κιμούλης

Σκηνικά: Ολυμπία Μαρινάκη

Κοστούμια: Μαρία Καραπούλιου

Φωτισμοί: Μπάμπης Αρώνης

ΠΑΙΖΟΥΝ (με αλφαβητική σειρά):

Τάσος Ιορδανίδης, Κλειώ – Δανάη Οθωναίου


ΗΜΕΡΕΣ ΚΑΙ ΩΡΕΣ ΠΑΡΑΣΤΑΣΕΩΝ:

Τετάρτη έως Σάββατο 21.15

Κυριακή 20.00

ΤΙΜΕΣ ΕΙΣΙΤΗΡΙΩΝ:

Γενική είσοδος: 20

Φοιτητικό: 15

ΔΙΑΡΚΕΙΑ: 90’ χωρίς διάλειμμα.



ΜΑΣ ΕΝΗΜΕΡΩΣΕ Η :

Μαρένα Καδιγιαννοπούλου ( 210-6688506 )


Δεν υπάρχουν σχόλια: