Τετάρτη 21 Ιανουαρίου 2009

ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΙΜΟΥΛΗΣ ο ηθοποιός για την τέχνη και όχι για την αναγνωρισιμότητα....


Ο Γιώργος Κιμούλης είναι ο άξιος συνεχιστής της γκάμας των ηθοποιών που συνεχίζουν την παράδοση και το στυλ που άφησε πίσω του ο Δημήτρης Χορν. Είναι αυτός που μακρυά από τα εκθαμβωτικά και δελεαστικά φώτα της τηλεόρασης κάνει τέχνη στο θέατρο , γιατί αυτό ξέρει πάνω απ' όλα.
Στη συνέντευξη που έδωσε στη Νικολέτα Μακρή για το ηλεκτρονικό περιοδικό kolonaki-press ο καλλιτέχνης αναλύει το στίγμα του στο χώρο και αποκαλύπτει τα πιστεύω του.

Μερικά δείγματα :


Έχει τύχει να δείτε κάποιον ηθοποιό στην τηλεόραση και να είπατε: «Θέλω οπωσδήποτε να συνεργαστώ με αυτό τον άνθρωπο» ;

Ναι και το έχω κάνει με την Πέγκυ Τρικαλιώτη. Την είδα στην τηλεόραση και μετά έπαιξε πρώτη φορά σε δικό μου θεατρικό έργο.

Είσαστε ικανοποιημένος από την πορεία του ελληνικού θεάτρου σήμερα;

Το ελληνικό θέατρο δεν είναι ένα ώστε να πορεύεται μαζί και έπειτα δεν υπάρχει δρόμος για να μπορέσεις να πεις κάτι τέτοιο. Υπάρχουν ηθοποιοί, σκηνοθέτες που παράγουν έργα άλλοτε κακά, άλλοτε μέτρια, και άλλοτε υπέροχα. Πιστεύω ότι έτσι είναι το θέατρο και γενικότερα η τέχνη. Μια ακόμα πιο γενική κρίση πάνω στο σύνολο του θεάτρου δεν μπορώ να κάνω.

Θεωρείτε ότι οι Έλληνες ως λαός είναι ακόμα πίσω στις τέχνες;

Είναι αυτό που σας είπα προηγουμένως. Είναι ο τρόπος που ζούμε μέσα στην συγκεκριμένη κοινωνική δομή. Ζώντας κάποιος δίπλα είναι φυσικό να μην ασχολείται ούτε με το παρελθόν του ούτε με το παρόν του ούτε με το μέλλον του. Ασχολείται μόνο με την διπλανή κρυφή ζωή του. Και αυτό συμβαίνει στους περισσότερους από εμάς. Άρα όλα τρέχουν κάπου αλλού. Το άσχημο είναι ότι κινούμαστε δίπλα. Δεν κινούμαστε πάνω στα πράγματα. Με αυτή την έννοια πολλές φορές ενώ γίνεται το σιμπούρμπουλο μπροστά μας εμείς προτιμάμε να περπατήσουμε στον παράπλευρο δρόμο μόνο και μόνο για να μην συναντηθούμε με αυτό το οποίο μπορεί να μας ενοχλεί και να μας χαλάει τη διάθεσή μας. Τη βολή μας με λίγα λόγια. Δεν μπορώ να πω ότι είμαι ευχαριστημένος με αυτό τον τρόπο ζωής.

Τι είναι αυτό που απολαμβάνετε περισσότερο όταν σκηνοθετείτε ένα έργο ;

Την έπαρση ότι μπορώ να δω το ‘Ολο. Όταν ερμηνεύεις ή σκηνοθετείς για πρώτη φορά δηλητηριάζεσαι με αυτή την έπαρση ότι μπορείς να δεις το ‘Ολο. Δεν μπορείς να το δεις .Για αυτό πάντα η σκηνοθεσιά δεν είναι κάτι το οποίο ολοκληρώνεται.


Info:

"Πιο Κοντά" Σκηνοθ : Γ. Κιμούλης Πρωταγωνιστούν : Γ.Κιμούλης, Ζ.Δούκα, Ν.Ψαράς, Δ. Χρυσικού Θέατρο Αθηνών Βουκουρεστίου 10, 210 3312343

"Ο Συλλέκτης" Διασκ-Σκηνοθ : Γ. Κιμούλης Πρωταγωνιστούν : Τ. Ιορδανίδης-Κλειώ-Δανάη Οθωναίου Νέο Ελληνικό Θέατρο -Β΄ Σκηνή Σπ. Τρικούπη 34, Εξάρχεια, 210 8253489

επίσημη ιστοσελίδα : http://clubs.pathfinder.gr/g_kimoulis



για τη συνέντευξη :

http://www.kolonaki-press.com/to-star-system-den-iparxei-stin-ellada.html

γράφει η Νικολέτα Μακρή


για το διαδικτυακό περιοδικό kolonaki-press

ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ

Ιδιοκτησία: DFA Group

Εκδότης-Διευθυντής: Δημήτρης Μπεκιάρης

Διευθυντής Marketing: Αναστάσιος Ζάχος

Νομική Υποστήριξη: Βασίλης Φασούλας

Τηλέφωνο: 210-3301539

Φαξ: 210-3301535

Email επικοινωνίας: info@kolonaki-press.comΑυτό το ηλεκτρονικό μήνυμα προστατεύεται από spam bots, θα πρέπει να έχετε ενεργοποιημένη τη Javascript για να το δείτε

Διαφήμιση: ads@kolonaki-press.comΑυτό το ηλεκτρονικό μήνυμα προστατεύεται από spam bots, θα πρέπει να έχετε ενεργοποιημένη τη Javascript για να το δείτε

Διεύθυνση: Τζώρτζ 24, Αθήνα

http://www.kolonaki-press.com/

δημιουργία θέματος - έρευνα : bilsot

Δεν υπάρχουν σχόλια: