Σάββατο 21 Ιουνίου 2008

Ευρωπαϊκή γιορτή της μουσικής

Περισσότερες καλλιτεχνικές συμμετοχές από κάθε άλλη φορά περιλαμβάνει η φετινή Ευρωπαϊκή Γιορτή της Μουσικής που ξεκίνησε σήμερα (19/6) και θα διαρκέσει μέχρι και τις 21 του τρέχοντος.

Η Ευρωπαϊκή Γιορτή της Μουσικής στην Ελλάδα διοργανώνεται από τη Μ.Ε.Σ.Ο., μία μη κερδοσκοπική εταιρία η οποία δραστηριοποιείται στο χώρο της οργάνωσης και εκτέλεσης παραγωγής. Ιδρύθηκε το 1999, με την υποστήριξη του Γαλλικού Υπουργείου Πολιτισμού και σύμφωνα με τις διεθνείς προδιαγραφές των ευρωπαϊκών συντονιστικών γραφείων της Ευρωπαϊκής Γιορτής της Μουσικής, του μεγαλύτερου πολιτιστικού δικτύου της Ευρώπης.

Ο λόγος; Η 21η Ιουνίου είναι η ημέρα του θερινού ηλιοστασίου, τουτέστιν η μεγαλύτερη μέρα του έτους. Με πρωτοβουλία της Μ.Ε.Σ.Ο. αποκτήθηκε το δικαίωμα της εκπροσώπησης του δικτύου της Ευρωπαϊκής Γιορτής της Μουσικής στην Ελλάδα.

17 πόλεις και νησιά θα συμμετάσχουν στην φετινή γιορτή. Αυτές είναι: Αθήνα, Αστυπάλαια, Βόλος, Γιαννιτσά, Δράμα, Θέσπιες Βοιωτίας, Ιωάννινα, Καρδίτσα, Κατερίνη, Κοζάνη, Λαμία, Πρέβεζα, Ρόδος, Σαντορίνη, Σέρρες, Σκόπελος, Χανιά.

Όλες οι συναυλίες θα είναι ανοικτές για το κοινό και χωρίς την παραμικρή συνδρομή εισιτηρίου. Περισσότερες πληροφορίες στην ιστοσελίδα www.musicday.gr.

Δεν υπάρχουν σχόλια: