Τρίτη 25 Νοεμβρίου 2008

Αναδημοσίευση από το blog ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΗ

Η εκδίκηση των κινηματογραφικών ονείρων

www.tnfilms.gr

Η κινηματογραφική ομάδα TiiiNewzFilms μετράει κάτι περισσότερο από 2 χρόνια ζωής. Μια παρέα φοιτητών Γεωπονικής θέλησε να πάρει την τέχνη στα χέρια της (!) κ να εκφράσει ευθαρσώς ό,τι πιο νέο στο χώρο του σινεμά, αμφισβητώντας το στερεότυπο των απαγορευτικά πανάκριβων παραγωγών που κάνουν το filming άπιαστο όνειρο για όποιον δε διαθέτει υπέρογκα budget.

Το Μάη του 2006 ξεκίνησαν τα γυρίσματα του πρώτου οργανωμένου «επίσημου» project που άκουγε στο όνομα “V for Veronica”. Με βασικό στόχο η παραγωγή να μην ξεπεράσει τα 0€ έξοδα, η ταινία προσπάθησε να αφηγηθεί σε 37’ την ιστορία μιας πόρνης, αποφεύγοντας να περάσει ηθικοπλαστικά μηνύματα καθωσπρεπισμού ή να αθωώσει στα μάτια του θεατή την εκμετάλλευση της γυναίκας.

{ΣΗΜΕΙΩΣΗ: το score της ταινίας υπογράφει ο Λύσσανδρος Φαληρέας (kukinmusic/ Ιμάμ Μπαϊλντί), ενώ το τραγούδι των τίτλων τέλους "Πρωινή Ανάσα» ανήκει στους Trendy Hooliguns}

Μέτα από 4 μήνες γυρισμάτων κ μοντάζ το βλάσφημο μαύρο δημιούργημα της TiiiNewzFilms έκανε με θράσος το ντεμπούτο του στο internet προσφερόμενο προς free download. Το προκλητικό κ συνάμα μαζικό spammάρισμα σε διάφορα κινηματογραφικά κ μη forums βοήθησε την ταινία να ξεπεράσει πολύ σύντομα τα 5000 hits, χωρίς να μπορεί να υπολογιστεί η από χέρι σε χέρι διάδοση της «παράνομης» κόπιας.

Το Φλεβάρη του 2007 με πρωτοβουλία της TNF έγινε προσπάθεια να συναντηθούν οι ερασιτεχνικές κινηματογραφικές ομάδες «πρώτης γενιάς» με τη διεξαγωγή του “C-Movie Festival”. Mε τη συμμετοχή των ταινιών “Dajenech”, “Ο πανίσχυρος μεγιστάνας των ninja”, “Karate – τυφλή φυγή” κ φυσικά του “V for Veronica”, αλλά κ την προβολή trailer άλλων ταινιών του χώρου το C-MF τράβηξε γρήγορα την προσοχή του κοινού με αποκορύφωμα... την ημέρα ανακοίνωσης ακύρωσής του! Την απογοήτευση έστω κ καθυστερημένα διαδέχτηκε ένα γλυκό χαμόγελο στα χείλη των μελών της TiiiNewzFilms αφού τον Ιούνη του 2007 η Veronica προβάλλεται με επιτυχία την τρίτη μέρα του “Mini-Short Festival” στo switch-on στην Αθήνα.

Την τρέχουσα περίοδο βρίσκονται σε εξέλιξη τα γυρίσματα της 2ης ταινίας της TNFilms με τίτλο «Πριν Σε σκοτώσω». Από το trailer που κυκλοφορεί στο youtube, είναι εμφανές ότι η ομάδα έχει αλλάξει διάθεση κ προθέσεις, πραγματευόμενη το ζήτημα του εμμονοληπτικού ανεκπλήρωτου έρωτα. Το «Πριν Σε Σκοτώσω» αποτελεί prequel του V for Veronica κ κινείται στο ίδιο σύμπαν, ωστόσο συναντάει της σκέψεις κ τις αναζητήσεις νέων χαρακτήρων με διαφορετικό ύφος κ καινοτόμα τεχνική.

Παράλληλα, η TNF ασχολείται με την παραγωγή video clip ερασιτεχνικών κ όχι μόνο ανερχόμενων συγκροτημάτων και καλλιτεχνών οι οποίοι επιθυμούν να οπτικοποιήσουν τις ανησυχίες τους συμβάλλοντας οι ίδιοι στο σενάριο κ την αισθητική των clips.

Η TiiiNewzFilms έχει βάλει στοίχημα με την αποτυχία κ είναι σίγουρη πως δεν έχει τίποτα να χάσει. Εξάλλου όπως δηλώνουν τα μέλη της, θα έρθει η μέρα που τα κινηματογραφικά τους όνειρα θα πάρουν εκδίκηση.

Δεν υπάρχουν σχόλια: