Κυριακή, 4 Απριλίου 2010

το ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΚΟΚΟΡΕΤΣΙ ....ΔΕΝ απαγορεύεται !!!!


ΣΥΝΤΑΓΗ  ΓΙΑ  ΠΑΡΟΔΟΣΙΑΚΟ  ΚΟΚΟΡΕΤΣΙ
2 αρνίσιες συκωταριές (χωρίς το νεφρό) επιπλέον γλυκάδια
2 αρνίσιες σκέπες
2 κιλά εντεράκια αρνίσια, χοντρά κατά προτίμηση
2 λεμόνια
Ρίγανη
Αλάτι
Πιπέρι
ΟΔΗΓΙΕΣ
1.  Πλένετε τα έντερα καλά. Όσο περισσότερα έντερα χρησιμοποιήσετε τόσο πιο νόστιμο θα γίνει το κοκορέτσι σας. Το πλύσιμο γίνεται καλύτερα αν εφαρμόσετε τη μία άκρη από το έντερο στη βρύση σας, γεμίσει νερό και με τα δάχτυλα "τραβάτε" το νερό από μέσα. Τα βάζετε σε λεκάνη με χυμό λεμονιού να ασπρίσουν και να σφίξουν, προσέχοντας να ξεχωρίσετε τις άκρες.
2.  Κόβετε τα εντόσθια σε μέγεθος καρυδιού και τα αφήνετε να στραγγίσουν. Τα αλατοπιπερώνετε, και αρχίζετε να περνάτε στη σούβλα εναλλάξ, συκώτι, πνευμόνι, καρδιά, σπλήνα, γλυκάδι και πάλι από την αρχή.
    Όταν τελειώσετε, τα πιέζετε να μην αφήσουν κενά και τα τυλίγετε γύρω - γύρω με τις σκέπες. Μετά τυλίξτε όσο σφιχτά γίνεται με τα έντερα, ξεκινώντας κάθετα στην αρχή και κυκλικά στην συνέχεια.
3.  Βάλτε τη σούβλα στη φωτιά και γυρίζετε σχετικά γρήγορα, μέχρι να αρχίσει ο βρασμός. Μετά πλησιάζετε
τη σούβλα στην φωτιά και κάνετε πιο αργό γύρισμα ώστε να επιτυγχάνετε αργό ψήσιμο. Πρέπει να ψηθεί
καλά, χωρίς να στραγγίζει, αλλά να στεγνώσει.
4.  Το σερβίρετε συμπληρώνοντας αλάτι και ρίγανη.

Καλή σας όρεξη!

Δεν υπάρχουν σχόλια: