Σάββατο 16 Ιανουαρίου 2010

το piercing και η κοινωνική του προέκταση .....



…………..[Επιστρέφοντας στο πρόβλημα της μετάλλαξης, μένει να αντικρούσουμε ορισμένες αφελείς φωνές που φαντάζονται -ό­πως σε κάθε εποχή βέβαια- ότι οι τεχνολογίες των εμφυτευμάτων και του τεχνοδέρματος γενικότερα δεν πρόκειται ποτέ να γίνουν ευρέως αποδεκτές.
 Αρκεί μια απλή ματιά στις ηλικίες των 20 με 30 για να δει κανείς το αντίθετο. Προσέξτε απλά με πόση ευκολία οι νέοι υιοθέτησαν το piercing, δηλαδή την πρα­κτική ενσωμάτωσης μεταλλικών και άλλων αντικειμένων στο δέρμα! Αν κάποιος θεωρεί ότι το να φέρει ένα ογκώδες μεταλ­λικό αντικείμενο ή και περισσότερα ως μέρος του σώματος του αποτελεί τεκμήριο διαφοροποίησης είτε πλεονέκτημα είτε οτι­δήποτε ανάλογο, τότε πραγματικά δεν έχει λόγο να αρνηθεί κάτι ακόμη μικρότερο το οποίο θα του εξασφάλιζε μάλιστα ένα πραγματικό πλεονέκτημα.
Πρέπει να καταλάβουμε ότι σε πολλές περιπτώσεις οι κοινωνίες υπόκεινται εξίσου σε Δαρβι­νικά σχήματα όσο και η φύση. Το γεγονός επίσης ότι οι απο­δέκτες μιας τέτοιας τεχνολογίας μπορεί στατιστικώς να αποτε­λούν μειοψηφία -για την ώρα- δεν έρχεται καθόλου σε αντί­θεση με ότι συμβαίνει επίσης στη φύση.
Φανταστείτε μόνον το διάλογο μεταξύ παιδιών από τα οποία το ένα κατέχει μια εμφυτευμένη συσκευή που του δίνει πρόσβαση σε οτιδήποτε μπορεί να σκαρφιστεί η σχετικά προσανατολισμένη αγορά,  ενώ τα υπόλοιπα δεν την έχουν.]…………


Του ΘΕΟΦΑΝΗ ΡΑΠΤΗ

Από το βιβλίο του «ΤΕΧΝΟ-ΦΕΟΥΔΑΡΧΙΑ  Η νέα μορφή παγκόσμιου ολοκληρωτισμού»


Ράπτης, Θεοφάνης



Ο Θεοφάνης Ράπτης γεννήθηκε στη Λαμία το 1965, όπου και πέρασε τα σχολικά του χρόνια δανειζόμενος ό,τι του ήταν απαραίτητο για να απαντήσει στις δικές του ερωτήσεις. Το ίδιο συνέχισε να κάνει ως φοιτητής στο φυσικό τμήμα του Παν/μιου Κρήτης, όπως και στο μεταπτυχιακό του φυσικού τομέα του ΕΜΠ. Περιπλανήθηκε σε διάφορες εργασίες και σε διάφορες ευρωπαϊκές πόλεις για μερικά χρόνια προτιμώντας το ελεύθερο επάγγελμα. Επέστρεψε στην Αθήνα όπου και συνεχίζει να μελετά τις ιδιομορφίες του ανθρώπινου είδους, όπως και μερικές ακόμη του ιδίου, σε περιβάλλοντα με ιδιάζουσα χαοτική δυναμική όπως αυτό της σύγχρονης ελληνικής πραγματικότητας. Εν τω μεταξύ, συνεργάζεται με το εργαστήριο φυσικοχημείας του χημικού τμήματος του Πανεπιστημίου Αθηνών σε εφαρμογές προσομοίωσης Μοριακής Δυναμικής, όπως και με τη Διεύθυνση Τεχνολογικών Εφαρμογών του ΕΚΕΦΕ Δημόκριτος στην εκπόνηση ερευνητικών προγραμμάτων. Η "Τεχνοφεουδαρχία" είναι το πρώτο του βιβλίο.

Ράπτης, Θεοφάνης. Τεχνοφεουδαρχία : Η νέα μορφή παγκόσμιου ολοκληρωτισμού / Θεοφάνης Ράπτης. - 1η έκδ. - Αθήνα : Έσοπτρον, 2007. - 148σ. · 21x14εκ.


Δεν υπάρχουν σχόλια: