Σάββατο 11 Απριλίου 2009

ΤΟ NEXUS ΕΓΙΝΕ 5 ΧΡΟΝΩΝ.....

....και γι' αυτό χάρισε στους αναγνώστες και στους φίλους του καλού περιοδικού μια βραδιά ενημέρωσης και προβληματισμού από εκλεκτούς ομιλητές σε μια κατάμεστη από παρουσίες αίθουσα.

Οι κύριοι Κωνσταντακόπουλος και Γρίβας, έμπειροι και ενημερωμένοι όσο λίγοι , ανέπτυξαν και ανέλυσαν την γεωπολιτική κατάσταση στο τρίγωνο Ελλάς- Κύπρος - Τουρκία, με όλες τις πτυχές των θεμάτων, τόσο της δικής μας Ελληνικής και Κυπριακής αντιμετώπισης της εξωτερικής πολιτικής, όσο και της εφαρμοζόμενης από τον Αγγλο-Αμερικανο-Σαξονικό άξονα, της "αυτοκρατορίας", όπως χαρακτηριστικά ελέχθη. Τα συμπεράσματα δεν ήταν -φυσικό και αναμενόμενο- ευνοϊκά, μάλλον δυσάρεστα για το μέλλον φαίνονται.
Ο καθηγητής κος Σαρρής, με τον πλούσιο και ευχάριστο λόγο του έθεσε το θέμα της παιδείας στον τόπο , αλλά και την παρουσίαση του φαινομένου της αντιστροφής της πραγματικότητας προς το παράλογο , το μη λογικό, ώστε αυτό να φαίνεται φυ
σιολογικότατο...!!!
Τ
ο ίδιο θέμα της ισοπέδωσης της παιδείας μέσω της πολυπολιτισμικότητας, αλλά και το φαινόμενο της αλόγιστης λαθρομετανάστευσης και εξ αυτού της αλλοίωσης του εθνικού Ελληνικού κορμού, είναι τα ζητήματα που αργά ή γρήγορα φέρνουν τον αφελληνισμό, παράγοντα που επιθυμούν κέντρα αποσταθεροποίησης της περιοχής προς ίδιον όφελος ήταν και το θέμα ομιλίας του κ. Αποσκίτη.
Τέλος ο εκ των εκδοτών κος Στίνης συνέστησε ψυχραιμία και επαγρύπνηση έως και ολίγη ν αισιοδοξία πως στο τέλος θα "φανεί φως στο τούνελ"!
Η εκδήλωση - δυστυχώς - "ξέμεινε" από χρόνο, αφού ήδη είχε περάσει η ώρα και πολλοί θα ήθελαν να τοποθετηθούν και να ρωτήσουν. Η δική μας ερώτηση δεν τέθηκε κα
ι παρουσιάζεται τώρα - "κατόπιν εορτής"-, είναι όμως ερώτηση που μέσα μας και σε συζητήσεις θέτουμε τελευταία συχνά:
" Ο σκε
πτόμενος Έλληνας πολίτης, βλέποντας τη σήψη της κοινοβουλευτικής (αντιπροσωπευτικής) Δημοκρατίας (Παρλιαμέντου), ζητάει μια αλλαγή ουσιαστική. Μήπως είναι ώρα για ζυμώσεις, προτάσεις και ενέργειες στην κατεύθυνση μιας νέας μορφής Δημοκρατίας όπως η Άμεση Δημοκρατία των πολιτών , που θα τηρούν κριτήρια και προϋποθέσεις ;"

bilsot

3 σχόλια:

Iptamenos Ollandos είπε...

Σίγουρα φίλε Βασίλη η πρόταση που αναφέρεις είναι το επόμενο λογικό στάδιο. Ελπίζω μόνο να το έχει συνειδητοποιήσει και η πλειοψηφία των ελλήνων ψηφοφόρων πριν κληθούν να "ανανεώσουν τον όρκο τους" στο "δημοκρστικό" μας πολίτευμα.

Όμως θα διαφωνήσω με την τοποθέτηση του Κου Σαρρή σχετικά με τον αφελληνισμό. Βλέπεις δεν ευθύνεται αυτός για την παρακμή της παιδείας μας. Επιπλέον η πολιτισμικότητα ήταν χαρακτηριστικό των "φυλών" μας από αρχαιοτάτων χρόνων, συνεχίστηκε με το Βυζάντιο ως και τον δεύτερο παγκόσμιο πόλεμο για παράδειγμα στη Θεσσαλονίκη (βλ. το ενδιαφέρον βιβλίο Θεσ/νικη η πόλη των φαντασμάτων - Μazower). Ας μην ξεχνάμε ότι βρισκόμαστε χιλιάδες χρόνια στο σταυροδρόμι 3 ηπείρων. Ας μην αφήνουμε την ξενοφοβία να αποφασίσει για τις τύχες μας...

bilsot είπε...

Ο έντονος σκεπτικισμός των ομιλητών και φυσικά και του καθηγητού κ. Σαρρή δεν ήταν το φαινόμενο αυτό καθ' εαυτό της πολυπολιτισμικότητας - φαινόμενο που λίγο ως πολύ ενυπάρχει σε όλες τις χώρες του κόσμου πια - όσο το υποβόσκων πρόβλημα μιας 5ης φάλαγγας εχθρικής στα σπλάγχνα της χώρας, είτε αυτή είναι μουσουλμανικής χροιάς , είτε εθνικιστικής αλλοδαπής...και ο νοών... "φυλάει τα ρούχα του,...για να τα έχει όλα"!

Iptamenos Ollandos είπε...

Ξέρω Βασίλη μου, ήταν απλώς ένα κομμάτι, απλώς ακούγεται άσχημα στα αυτιά μου ο τρόπος που περιγράφεται, αν και δεν δίνω άδικο ξέρεις, μια που το βλέπω εδώ στην ολλανδία με τους μουλσουμάνους και ειδικά τους μαροκινούς. Ίσως γίνει πρόβλημα στο μέλλον εκεί θα συμφωνήσω αλλά σ'αυτό φταίει το ξέφραγκο αμπέλι που λέγεται Ελληνικό κράτος.