Παρασκευή 1 Ιουλίου 2011

ο καλλίτερος φίλος του καλοκαιριού μπορεί να είναι και ένα βιβλίο


ΒΙΒΛΙΟΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ
 

Φιλίπ Τζιαν

Doggy Bag /περίοδος 3

Σελ.: 254, τιμή: 12 ευρώ
ISBN: 978-960-6893-11-7

Μετάφραση: Νατάσα Παπαδοπούλου


Από τις εκδόσεις Gema κυκλοφόρησε ο τρίτος τόμος («περίοδος 3») της πολύ πετυχημένης σειράς μυθιστορημάτων Doggy bag που δημιούργησε ο σημαντικός Γάλλος συγγραφέας Φιλίπ Τζιαν εφαρμόζοντας στα βιβλία τους κώδικες, την ταχύτητα και τη δομή των καλογραμμένων τηλεοπτικών σειρών.

Όταν ήταν είκοσι χρονών, και μπροστά στα έντρομα μάτια της μητέρας τους, ο Νταβίντ και ο Μαρκ Σολένς κόντεψαν να αλληλοσκοτωθούν για την Εντίθ - η οποία, ερωτευμένη και με τα δύο αγόρια, βρήκε ευκαιρία να το σκάσει με έναν τρίτο πριν χοντρύνει ακόμα περισσότερο το πράγμα.
Σήμερα έχουν πιάσει τα σαράντα και εκείνη επιστρέφει. Τριγύρω η πόλη στραφταλίζει και παφλάζει. Η Εντίθ, που για καιρό είχε φοβία με το νερό, ξεπερνάει τη δοκιμασία με μεγάλη επιτυχία. Έχει περάσει πολλά… Μπορεί και διαχειρίζεται την κατάσταση.
Γενικά, υπάρχει μια επισφαλής ισορροπία, πολύ εντυπωσιακή, τόσο αβέβαιη που αποκτά μια υπόγεια σταθερότητα, καθώς βρίσκεται σε αντίθεση με τους πιο στοιχειώδεις φυσικούς κανόνες των αλληλοσυγκρουόμενων σωμάτων. Αλλά όπως πάντα, και γι’ άλλη μια φορά, το θέμα είναι να βρει κανείς τον σωστό ρυθμό ανάγνωσης, το σωστό βήμα. Τι καλύτερο από αυτό;

Ένα απολαυστικό μυθιστόρημα που κρατάει αμείωτο το ενδιαφέρον του αναγνώστη από την πρώτη ως την τελευταία σελίδα.


ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ

Ο Φιλίπ Τζιαν γεννήθηκε το 1949 στο Παρίσι. Θέλοντας να δοκιμάσει τη γραφομηχανή που του χάρισε ένας φίλος του, άρχισε να γράφει τα διηγήματα της συλλογής  50 contre 1. Ακολούθησαν δύο ακόμη μυθιστορήματα . Η επιτυχία στο ευρύ κοινό θα έρθει το 1985 με τη μεταφορά στον κινηματογράφο του μυθιστορήματος Μπέτυ Μπλου από τον Ζαν-Ζακ Μπενέξ. Μεταφρασμένο σε είκοσι χώρες, το βιβλίο γνώρισε τεράστια επιτυχία. Έκτοτε ο Τζιαν έγραψε πολλά ακόμα μυθιστορήματα που έλαβαν κι αυτά εξαιρετικές κριτικές από τον διεθνή Τύπο.


 Σπευσίππου 1, Αθήνα 10675, τ: +30 210 7258350, φ: +30 2107222072

Δεν υπάρχουν σχόλια: