Παρασκευή 4 Φεβρουαρίου 2011

Κοίτα ποιος μιλάει για “τσαμπατζήδες”

Αστραψαν και βρόντηξαν οι εθνοπατέρες μας, με προεξάρχοντα τον επί των Μεταφορών κ. Ρέππα. «Τσαμπατζήδες» και «μπαταχτσήδες» είναι λοιπόν, όλοι όσο στενάζοντας από τα αλλεπάλληλα χαστούκια, αποφάσισαν να πουν «τέρμα, δεν πληρώνω» στα μέσα μαζικής μεταφοράς και στους σταθμούς διοδίων.

Και ποιοι επιδίδονται σε αυτούς τους άθλιους χαρακτηρισμούς;
Οι κατ`εξοχήν τσαμπατζήδες, που ως βουλευτές, ανάθεμά με αν ποτέ πληρώνουν τίποτα. Όχι ότι ανέβηκε ποτέ σε λεωφορείο κανένας από αυτούς, αλλά θα ήθελα να ξέρω, πληρώνουν διόδια οι πολιτικάντηδες μας; Πληρώνουν τηλέφωνα; Πληρώνουν αεροπορικά εισιτήρια; Πληρώνουν τρένα; Πληρώνουν ξενοδοχεία; Πληρώνουν υπαλλήλους; Πληρώνουν φόρους στα πολυτελή τους ι.χ.; Και άλλα πολλά.

Όχι, δεν νομίζω να...
πληρώνουν. Αντιθέτως, ζουν σε μια εικονική πραγματικότητα, δωρεάν και εις βάρος μας. Οπότε τι να καταλάβουν από μια αύξηση της τάξης των 40 λεπτών;

Οι κύριοι (και οι κυρίες) αυτοί ταξιδεύουν δωρεάν, χρησιμοποιώντας τις αίθουσες VIP των αεροδρομίων, μη γνωρίζοντας τι σημαίνει ουρά, αναπαυόμενοι στα πολυτελή καθίσματα, και απολαμβάνοντας την ιδιαίτερη φροντίδα της Α' θέσης στα αεροπλάνα, διαθέτοντας μια ολόκληρη σειρά από παρατρεχάμενους βαστάζους, που τους
οδηγούν τις λιμουζίνες τους, τις σταθμεύουν όπου θέλουν και όποτε θέλουν, τους κουβαλάνε τις βαλίτσες και τους χαρτοφύλακες, και πάει λέγοντας.

Κάτι σαν Βαρόνοι του μεσαίωνα δηλαδή. Και όλοι εμείς οι υπόλοιποι, οι δουλοπάροικοι, υπάρχουμε μόνο και μόνο για να πληρώνουμε τους φόρους, τα τέλη, τα πρόστιμα, κλπ. για να ζουν αυτοί καλά, και κάποιοι από αυτούς καλύτερα. Και επειδή τα πήγαν «μια χαρά» με την οικονομία τόσα χρόνια, τώρα θα πρέπει να μας πατήσουν κάτω σαν αράχνες, για να μας ξεζουμίσουν εντελώς, αφού όπως λένε
«μαζί τα φάγαμε». Ναι μαζί φάγαμε ψωμί και αλάτι. Αυτοί το ψωμί κι εμείς το αλάτι.

Και να μη ξεχνάμε, πως όχι μόνο δεν πληρώνουν, όχι μόνο μπορούν να μας βρίζουν και να μας απαξιώνουν, αλλά αν τυχόν το θελήσουν, οι κ.κ. βουλευτές και υπουργοί, μπορούν ακόμη και να μας χαστουκίσουν μέσα στο δρόμο... ατιμώρητα! Βλέπετε, διαθέτουν τη περιλάλητη βουλευτική ασυλία. Για να επιδίδονται ανεπηρέαστοι στο σημαντικό πολιτικό τους έργο!


Τι μας λέτε καλέ; Αντί να μας ζητήσετε συγγνώμη για τα χάλια στα οποία εσείς μας φέρατε, να ανασκουμπωθείτε, να σηκώσετε τα μανίκια, και με χαμηλά το κεφάλι να προσπαθήσετε να βοηθήσετε τον απλό εργαζόμενο που χρόνια τώρα σας ταΐζει, εσείς του επιτίθεστε; Και μάλιστα κρυβόμενοι πίσω από τις πλάτες του ΔΝΤ. Και
σε τι διαφέρετε τότε από τη κατοχική κυβέρνηση των Τσολάκογλου, Ράλλη, κλπ.
Ντροπή.
Τίποτα άλλο.



Νομική προσέγγιση για τα διοδια.
 
Με τον νόμο 3555/2007 κυρώθηκε η αποικιακού χαρακτήρα σύμβαση της εταιρείας «ΝΕΑ ΟΔΟΣ Α.Ε.» με το ελληνικό Δημόσιο. Για τους χρήστες της ΠΑΘΕ ισχύει ο νόμος αυτός, αλλά φυσικά ισχύει και το Σύνταγμα της Ελλάδας. Με τον παραπάνω νόμο προβλέπεται ότι η «παραχωρησιούχος» εταιρεία μπορεί να απαιτήσει απ’ τον χρήστη που δεν πλήρωσε την καταβολή του 20πλάσιου του αντιτίμου σαν ΑΣΤΙΚΗ ποινή, με κάποιες προϋποθέσεις και διαδικασίες, ζητώντας εντέλει την έκδοση διαταγής πληρωμής. Η διάταξη όμως αυτή είναι αντισυνταγματική, αφενός γιατί δεν παρέχει στον πολίτη το δικαίωμα της προηγούμενης ακρόασης και αφετέρου γιατί παρέχει στο προσωπικό της «παραχωρησιούχου» ιδιωτικής εταιρείας αρμοδιότητες δημοσίου υπαλλήλου (παράβαση άρθρων 20 και 103 αντίστοιχα του Συντάγματος).Συγχρόνως ο ίδιος ο νόμος (3555/07) ορίζει ότι το Δημόσιο (Αστυνομία, Τροχαία, Δ.Ο.Υ.) δεν έχει καμιά ανάμειξη στη διαδικασία επιδίωξης είσπραξης του αντιτίμου και της αστικής ποινής. Πρόκειται δηλαδή για μια ιδιωτική οικονομική διαφορά μεταξύ χρήστη και του ιδιώτη ΝΕΑ ΟΔΟΣ Α.Ε.Για όλους τους παραπάνω λόγους πρέπει να θεωρείται βέβαιο ότι εάν ο «Παραχωρησιούχος» προσπαθήσει μέσω διαταγής πληρωμής να εισπράξει πρόστιμα απ’ τους πολίτες που αρνούνται να πληρώσουν διόδια, τα Δικαστήρια, που θα προσφύγουν αυτοί, θα τους δικαιώσουν και η εταιρεία θα έχει γενικότερα προβλήματα σχετικά με τη νομιμότητα της Σύμβασής της (που μπάζει από παντού).
 
Σε κάθε περίπτωση η άρνησή μας να πληρώνουμε διόδια και το ανέβασμα της μπάρας για να περάσουμε δεν συνιστά κανένα ποινικό αδίκημα. Ούτε παράβαση του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας έχουμε. Γι’ αυτό και η Τροχαία δεν επεμβαίνει. Η μπάρα των ιδιωτικών εταιρειών στα διόδια αντιστρατεύεται και παραβιάζει την ελευθερία και δη την ελευθερία μετακίνησής μας στους εθνικούς δρόμους, που προστατεύεται απόλυτα για όσους βρίσκονται στην Ελληνική Επικράτεια.
 
Το δικαίωμα αυτό, ως μερικότερο δικαίωμα του δικαιώματος για ελεύθερη ανάπτυξη της προσωπικότητας του ατόμου, αφορά Έλληνες πολίτες και αλλοδαπούς που βρίσκονται στη χώρα μας και προστατεύεται «απόλυτα» από το άρθρο 7 του Συντάγματος.- ΥΠΕΡΑΣΠΙΖΟΜΑΣΤΕ ΤΟ ΣΥΝΤΑΓΜΑ- ΥΠΕΡΑΣΠΙΖΟΜΑΣΤΕ ΤΗΝ ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑ ΚΑΙ ΤΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΜΑΣ- ΥΠΕΡΑΣΠΙΖΟΜΑΣΤΕ ΤΟ ΕΙΣΟΔΗΜΑ ΜΑΣ, και- ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΟΥΜΕ!(Ούτε δίνουμε το ονοματεπώνυμό μας ή παραλαμβάνουμε οποιοδήποτε χαρτί απ’ τους ανθρώπους των ιδιωτικών εταιρειών).
ΕΜΠΙΣΤΕΥΟΜΑΣΤΕ ΤΟ ΔΙΚΑΙΟ ΤΩΝ ΑΙΤΗΜΑΤΩΝ ΜΑΣ!Υ.Γ. Τις δυνατότητες και τα δικαιώματά μας αυτά δεν πρόκειται να τα πληροφορηθούμε από τα μεγάλα αθηναϊκά ΜΜΕ, γιατί οι ιδιοκτήτες τους είναι και οι εργολάβοι των χρυσοφόρων έργων (π.χ. Μπόμπολας κ.λ.π.).
 
Χρήστος Σταμόπουλος(δικηγόρος)
 
==================
 
Σχόλιο: Αυτός είναι ο νόμος κύριοι και με βάση αυτόν στήθηκε το κίνημα των διοδίων. Τυχών αλλαγή του νομού εν μέσω κινητοποιήσεων θα σημαίνει ότι ο νομοθέτης τακίμιασε με τους νταβατζήδες και την δικαστική εξουσία για να ασκηθεί δίωξη κατα ενός κινήματος  Όλο αυτό θα σημαίνει  απλώς ότι η δημοκρατία  δεν λειτουργεί και οτι το σύνταγμα δεν  γίνεται σεβαστό.
 

Δεν υπάρχουν σχόλια: