Παρασκευή 4 Δεκεμβρίου 2009

Ένα πολύ καυτό θέμα



Παιδική Πορνογραφία
της Χρύσας Γεράνη





Κάθε δευτερόλεπτο 3.075.64 δολάρια ξοδεύονται από χρήστες για την εύρεση πορνογραφικού υλικού στο ιντερνέτ, 28.258 χρήστες το δευτερόλεπτο υπο­λογίζεται ότι παρακολουθούν πορνογραφικό υλικό ενώ κάθε 39 λεπτά στην Αμερική, ένα νέο βίντεο με πορνογραφικό περιεχόμενο ανεβαίνει στο διαδίκτυο. Οι παραπάνω αριθμοί αποτελούν την καλύτερη εισα­γωγή σε ένα θέμα που κυριαρχεί στις ημέρες μας και παραμένει ανεξέλεγκτο. Το σημαντικότερο και ανατριχιαστικότερο κομμάτι της ιστορίας είναι πως περισσότερο από 4 εκατομμύρια ιστοχώροι προ­σφέρουν έναντι αμοιβής πορνογραφικό υλικό με παι­διά .σημειωτέων πως η παιδική πορνογραφία παρά­γει 3 δισεκατομμύρια δολάρια κέρδη στους κατόχους τέτοιων αποτρόπαιων βίντεο.
Σύμφωνα με πρόσφατη έρευνα από τον οργανι­σμών Ηνωμένων Εθνών ο αριθμός των ιστοχώρων που περιέχουν υλικό παιδικής πορνογραφίας αυξάνεται και οι περισσότερες εικόνες παρουσιάζουν ακραίο υλικό . Τα παιδιά πέφτουν θύματα εκμετάλλευσης μέσω των τσάτ ρουμς καθώς συχνά επιτήδειοι εκμεταλλεύονται την άγνοια τους προς όφελος των σαδομαζοχιστικών ορέξεων τους. Μελέτη που πραγματοποιήθηκε στις Η ΠΑ , αναφέρει πως το 83 τοις εκατό των ανθρώπων που συμμετείχαν παρά την θέληση τους σε βίντεο με ανάλογο περιεχόμενο ήταν παιδιά ηλικίας 6 έως 12 χρονών, το 39 τοις εκατό του υλικού είχε εικόνες παιδιών μεταξύ των ηλικιών 3 και 5, και 19 τοις εκατό είχαν τις εικόνες παιδιών νεώτερων από 3 χρονών. Αυτό που ζητούν οι εκπρόσωποι των Ηνωμένων Εθνών είναι η ύπαρξη μιας διεθνούς ουσιαστικής συνεργασίας για να σταματήσει η βιομηχανία της παιδικής πορνογραφίας.
Ένα από τα πολλά παραδείγματα που ακούγονται κατά καιρούς στα μέσα ενημέρωσης ήταν κι η ιστορία μιας δεκατριάχρονης ρωσίδας, η οποία είχε υιοθετηθεί από μία οικογένεια αμερικανών με σκοπό να βρει την θαλπωρή και την οικογενειακή γαλήνη. Αντί αυτού, ο θε­τός της πατέρας την ανάγκαζε δια της βίας να συμμε­τέχει σε εικόνες με πορνογραφικό περιεχόμενο. Η άτυχη έφηβη συμμετείχε σε περισσότερα από 200 βίν­τεο, τα οποία ο «πατέρας» της, τα διένειμε On line έναντι αμοιβής. Η λύτρωση της Masha ήρθε μετά από την έφοδο των αμερικανικών αρχών στο σπίτι όπου διέ­μενε και την σύλληψη του μέχρι τότε πατέρα της. Η ιστορία της Masha βγήκε στο προσκήνιο μετά από δική της προτροπή ελπίζοντας πως έτσι θα βοηθούσε και άλλα παιδιά στην ηλικία της ή μικρότερα που υπομένουν καθημερινά αυτό το τραυματικό μαρτύριο. Η ίδια είπε πως αυτός ο άνθρωπος την κακοποιούσε και εκμεταλ­λευόταν για πέντε ολόκληρα χρόνια, πέντε χρόνια που έφυγαν ανεπιστρεπτί.
Οι παιδόφιλοι υποψιασμένοι σήμερα από τον έλεγχο των αρχών, εφευρίσκουν διάφορους τρόπους να διακι­νούν και να ανταλλάσσουν το υλικό τους ώστε να κυ­κλοφορούν και να δρουν ανενόχλητοι. Η διανομή μπο­ρεί να γίνει ανεξέλεγκτα με διάφορα κόλπα όπως να φαίνεται πως είναι κάποιο τραγούδι ή κάποιο άσχετο έγ­γραφο. Επιπλέον σύμφωνα με έρευνες και το υλικό που κυκλοφορεί σήμερα σε σύγκριση με άλλες εποχές είναι πολύ πιο ακραίο και βάναυσο, ακόμη ο αριθμός των πα­ραβατών που φτάνουν στα χέρια της αστυνομίας είναι πραγματικά μηδαμινός σε σχέση με όλους αυτούς που εμπορεύονται τις παιδικέ ψυχές σε καθημερινή βάση . Άλλωστε για να φτάσει ένας παιδόφιλος στα χέρια της αστυνομίας απαιτεί μακροχρόνιες και πολυετής έρευνες που πολύ συχνά πέφτουν στο κενό. Ένα ακόμη σημαν­τικό πρόβλημα που αντιμετωπίζουν οι αρμόδιοι των ερευνών για θέματα παιδοφιλίας είναι ο εντοπισμός του χώρου του δράστη. Το υλικό που φτάνει στα χεριά τους καθημερινά είναι αρκετό ωστόσο είναι δύσκολα να εξακριβωθεί η χώρα προέλευσης, καθώς οι περισσότε­ρες σκηνές διαδραματίζονται σε σκοτεινά δωμάτια χω­ρίς ιδιαίτερα χαρακτηριστικά.
Ο τρόπος που η κάθε κοινωνία συμπεριφέρεται κα­ταδεικνύει το μέλλον αυτού του κόσμου και σίγουρα νο­σηρές καταστάσεις σαν τις παραπάνω οδηγούν σε συμ­περάσματα μιας κοινωνίας άρρωστης χωρίς σεβασμό και ιδανικά.




άρθρο από την εφημερίδα ΠΑΛΜΟΣ του τοπικού τύπου της Γλυφάδας. (28 Νοεμβρίου 2009)


ο bilsot είπε : 


Ο τοπικός τύπος συνήθως εκφράζει τοπικού ενδιαφέροντος άρθρα και ακόμη πιο πολύ είθισται να αναγράφει και τα κοματικού (τοπικού ενδιαφέροντος) θέματα. Σαν το πιο πάνω άρθρα όμως ,σπάνια κανείς συναντά και είναι άξια προσοχής , ενδιαφέροντος και οπωσδήποτε συγχαρητηρίων.






Δεν υπάρχουν σχόλια: