Παρασκευή 23 Οκτωβρίου 2009

Ήπειρος και Αθαμανικά όρη....


......είναι η ορεινή περιοχή της Πίνδου, νότια της πόλης των Ιωαννίνων. Μια ηπειρώτικη ζωγραφιά με ποτάμια (Άραχθος, Καλαρρύτικος), καταρράκτες, βουνοκορφές, φαράγγια, γεφύρια, σπήλαια, μονοπάτια, μοναστήρια και ξωκκλήσια, αξιοθέατα, μα προπαντός ανθρώπους ζεστούς, φιλόξενους, αληθινούς! Εκεί η φύση είναι πραγματική γυναίκα! Γοητευτική, επιθυμιτή, απρόσιτη !
Τα χωριά της περιοχής (Άγναντα, Πράμαντα, Συρράκο, Καλαρρύτες, Ματσούκι) και τα μικρότερα, τα Καστανοχώρια, με τους πολλούς συνοικισμούς, φαντάζουν στολίδια στις πυκνόφυτες πλαγιές. Νερά τρέχουν αδιάκοπα στα ποτάμια και στους καταρράκτες. Το τοπίο εναλλάσσεται σε κάθε στροφή του δρόμου. Η φύση ζωγραφίζει !!!

Με αφετηρία στο "Γεφύρι της Πλάκας" μπορεί κανείς να ασχοληθεί με δραστηριότητες όπως το Rafting, mountain byke, πεζοπορία κι ένα σωρό άλλα.
Εμείς προτιμήσαμε να κάνουμε φωτογραφικό "σαφάρι" και μικρό δείγμα παρουσιάζουμε στα links του κειμένου, μέσω του amateur photographer 

Για το "Δασικό Χωριό ΚΕΔΡΟΣ" θα επανέλθουμε σε νέα ανάρτηση, γιατί είναι κάτι το ξεχωριστό!!! 

Πολλές ευχαριστίες και ευχές για τους φιλόξενους οικοδεσπότες μας στο Ξενοδοχείο "Γεφύρι της Πλάκας". Ο καλός τους λόγος και η άψογη επαγγελματική εξυπηρέτηση είναι κάτι που σπάνια απολαμβάνει ο επισκέπτης σε ελληνική οικογενειακή τουριστική επιχείρηση! Η Νίκη κι ο Γιώργος, ο Παντελής κι η Μαρία, ο Χρήστος και οι μικροί Παντελής και Λευτέρης ήταν μια συντροφιά ευχάριστη, γελαστή, αγνή! Να' στε πάντα καλά!!!

bilsot 


σημ. όσο θα φαίνεται αυτή η σημείωση, το κείμενο και τα links θα τροποποιούνται και θα εμπλουτίζονται.

 



Δεν υπάρχουν σχόλια: