Παρασκευή 16 Απριλίου 2010

Προτάσεις για λύσεις Ελληνικού τύπου



...........
Η Ελλάδα πρέπει αμεσότατα να καταγγείλει τα διαδραματιζό­μενα και να στηριχθεί στις δυνάμεις της, με την άντληση κεφαλαίων μέσω εντόκων δανεισμών από το εσωτερικό, την καθολική κινητοποίηση της ομογένειας και του παγκοσμίου ναυτιλιακού κόσμου, της εκστρατείας για κατανάλωση εσωτε­ρικών προϊόντων (κυρίως αγροτικών), την εξεύρεση νέων του­ριστικών αγορών, την κάθετη μείωση γραφειοκρατίας και φο­ρολογίας για την εισροή επενδύσεων, την παραδειγματική τι­μωρία για τις περιπτώσεις διασπάθισης δημόσιου χρήματος και την ουσιαστική επένδυση στις Ένοπλες Δυνάμεις και τις Αρχές Ασφαλείας για την αποφυγή δυσάρεστων εκπλήξεων.
Ταυτόχρονα, πρέπει να δοθούν ισχυρότατα κίνητρα για την επιστροφή κεφαλαίων στη χώρα, των Ελλήνων του εξωτερι­κού αι να εκκινηθούν οι οποιεσδήποτε διαδικασίες χρειάζο­νται για να υπάρξει τομέας έρευνας και ανάπτυξης στη χώρα.
Τέλος, πρέπει να αποκλειστεί η πιθανότητα παροχής ιθαγε­νειών με πλημμελή κριτήρια, γιατί η χώρα θα αποτελέσει μα­γνήτη εκατομμυρίων Μουσουλμάνων που προωθούνται συ­στηματικά (και με την αρωγή των τουρκικών Υπηρεσιών) και αποτελούν δυναμίτη για την κοινωνική ειρήνη και τη μακρο­πρόθεσμη οικονομική της ανάπτυξη. Όλα τα παραπάνω έπρε­πε να είχαν γίνει «χτες«, αλλά ποτέ δεν είναι αργά, αν υπάρξει απόλυτος συντονισμός και αποφασιστικότητα.
Ειδάλλως, τα επόμενα χρόνια θα είναι ιδιαιτέρως δύσκολα και η χώρα κινδυνεύει να είναι μία από τις μεγάλες χαμένες της παγκόσμιας οικονομικής κρίσης, η οποία εν πολλοίς δημιούργησε ευκαιρίες για εκείνους που διακαώς επιθυμούν την αντικατάσταση των εθνών-κρατών από μια υπερκυβέρνηση χρηματοοικονομικών ομίλων και τη μετάβαση της Ανθρω­πότητας σε ένα καθεστώς νέο-φεουδαρχίας.
Σε αυτή, λοιπόν, την ιστορική καμπή, η Ελλάδα ουσιαστικά αποτελεί το πειραματόζωο όπου θα εφαρμοστούν ποικίλες πειραματικές μέθοδοι. Ποτέ δεν είναι αργά για την αποφυγή του μοιραίου...
..........

 από άρθρο του Ιωάννη Μιχαλέτου *

στο περιοδικό HELLENIC NEXUS 

τεύχος 40 Απριλίου 2010

*  Ο Ιωάννης  Μιχαλέτος έχει σπουδάσει Πολιτικές Επιστήμες και Διαχείριση Ανθρωπίνων Πόρων. Είναι αναλυτής και επικεφαλής του γραφείου ΝΑ> Ευρώπης για το Διεθνές Δίκτυο Ασφαλείας.

Σάββατο 10 Απριλίου 2010

ΕΔΩ ΣΟΥΡΜΕΝΑ....

.....και πάλι φέτος 

αυτοί που δεν ξέχασαν τις πατρίδες τους

αυτοί που τιμούν τους νεκρούς τους

αυτοί που δεν περιμένουν από κανένα ξένο να δηλώσει το αυτονόητο

αυτοί που ήρθαν κυνηγημένοι και στέριωσαν και πρόκοψαν

αυτοί που πιστεύουν στη Ελλάδα και τις δυνατότητές της

θα ζήσουν τις εκδηλώσεις 

και θα προσκαλέσουν όλους τους συνανθρώπους 
να γευτούν τις ποντιακές αξίες
και να δώσουν ραντεβού "και του χρόνου"


φωτογραφικό υλικό από τις εκδηλώσεις του Σαββάτου 10- Απριλίου 2010


 1. τμήμα της Λεωφόρου Ιασωνίδου με τα εκθέματα

στο θέατρο της κεντρικής πλατείας Σουρμένων
 2. Κρητική λεβεντιά (Σύλλογος Κρητών Ελληνικού "Ο ΨΗΛΟΡΕΙΤΗΣ"
 3. "ΜΩΜΟΓΕΡΟΙ" Ποντιακός-Μικρασιατικός Σύλλογος Καρυοχωρίου "Ο ΠΡΟΣΦΥΓΑΣ" από την Πτολεμαϊδα.
 4,5,6.  Καλλιτεχνική Στέγη Ποντίων Βορ. Ελλάδος


bilsot

Κυριακή 4 Απριλίου 2010

ΚΑΛΟ ΠΑΣΧΑ !!!!

το ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΚΟΚΟΡΕΤΣΙ ....ΔΕΝ απαγορεύεται !!!!


ΣΥΝΤΑΓΗ  ΓΙΑ  ΠΑΡΟΔΟΣΙΑΚΟ  ΚΟΚΟΡΕΤΣΙ
2 αρνίσιες συκωταριές (χωρίς το νεφρό) επιπλέον γλυκάδια
2 αρνίσιες σκέπες
2 κιλά εντεράκια αρνίσια, χοντρά κατά προτίμηση
2 λεμόνια
Ρίγανη
Αλάτι
Πιπέρι
ΟΔΗΓΙΕΣ
1.  Πλένετε τα έντερα καλά. Όσο περισσότερα έντερα χρησιμοποιήσετε τόσο πιο νόστιμο θα γίνει το κοκορέτσι σας. Το πλύσιμο γίνεται καλύτερα αν εφαρμόσετε τη μία άκρη από το έντερο στη βρύση σας, γεμίσει νερό και με τα δάχτυλα "τραβάτε" το νερό από μέσα. Τα βάζετε σε λεκάνη με χυμό λεμονιού να ασπρίσουν και να σφίξουν, προσέχοντας να ξεχωρίσετε τις άκρες.
2.  Κόβετε τα εντόσθια σε μέγεθος καρυδιού και τα αφήνετε να στραγγίσουν. Τα αλατοπιπερώνετε, και αρχίζετε να περνάτε στη σούβλα εναλλάξ, συκώτι, πνευμόνι, καρδιά, σπλήνα, γλυκάδι και πάλι από την αρχή.
    Όταν τελειώσετε, τα πιέζετε να μην αφήσουν κενά και τα τυλίγετε γύρω - γύρω με τις σκέπες. Μετά τυλίξτε όσο σφιχτά γίνεται με τα έντερα, ξεκινώντας κάθετα στην αρχή και κυκλικά στην συνέχεια.
3.  Βάλτε τη σούβλα στη φωτιά και γυρίζετε σχετικά γρήγορα, μέχρι να αρχίσει ο βρασμός. Μετά πλησιάζετε
τη σούβλα στην φωτιά και κάνετε πιο αργό γύρισμα ώστε να επιτυγχάνετε αργό ψήσιμο. Πρέπει να ψηθεί
καλά, χωρίς να στραγγίζει, αλλά να στεγνώσει.
4.  Το σερβίρετε συμπληρώνοντας αλάτι και ρίγανη.

Καλή σας όρεξη!