Σάββατο 29 Νοεμβρίου 2008

ΚΑΡΜΕΝ ΡΟΥΓΓΕΡΗ η αγαπημένη ηθοποιός των μικρών και των μεγάλων!!!

Το cafe art :
Επιλέξαμε να παρουσιάσουμε την κ. ΚΑΡΜΕΝ ΡΟΥΓΓΕΡΗ ,γιατί πιστεύουμε πως είναι μια ηθοποιός με ευαισθησίες, που τιμά με την ποιότητα της δουλειάς της τον θεατή και απευθύνεται σε όλη την Ελληνική
οικογένεια. Μα πιο πολύ ακόμη γιατί ενδιαφέρεται για την ηθοπλασία των μικρών Ελλήνων, παρουσιάζοντας επιμελούμενη παραστάσεις για ένα τόσο απαιτητικό κοινό, σαν αυτό των μικρών ηλικιών.

Μικρό βιογραφικό :
Σπούδασε τραγούδι στο Ελληνικό Ωδείο και θέατρο στη Δραματική Σχολή Θεάτρου Τέχνης και Πειραϊκού Συνδέσμου, απ’ όπου αποφοίτησε με άριστα. Έκανε ειδικές σπουδές πάνω στην όπερα στο Πανεπιστήμιο της Περούτζα.
Ως ηθοποιός έχει λάβει μέρος σε παραστάσεις
• της Εθνικής Λυρικής Σκηνής, • του Εθνικού αλλά και το Ελευθέρου Θεάτρου, Πήρε μέρος σε πολλές τηλεοπτικές σειρές, παίζοντας χαρακτηριστικούς ρόλους όπως «Συμπεθέρα» στους «Δέκα μικρούς Μήτσους», «Κικίτσα» στο «10 λεπτά κήρυγμα», «Ερμιόνη» στο «Και οι παντρεμένοι έ
χουν ψυχή», «Πίτσα» στο «Η ώρα η καλή», «Ισμήνη» στο «Μπαμπά μην τρέχεις».
Το 1985 δημιουργεί τη θεατρική ομάδα «Ρακοσυλλέκτες», την οποία σκηνοθετ
εί, γράφοντας η ίδια τα κείμενα των έργων που παρουσιάζονται. Στο συγγραφικό της έργο περιλαμβάνονται θεατρικά έργα για παιδιά: • «Έρχεσαι μαζί μου;», Εκδόσεις Λιβάνη (περιέχεται το πρώτο CDi στην Ελλάδα) • «Κοππέλια», Εκδόσεις Πατάκη, απ’ την ομώνυμη παράσταση του Εθνικού Θεάτρου, • «Η Λίμνη των Κύκνων», «Ηρακλής ο ιδρυτής των Ολυμπιακών Αγώνων» με DVD, από τις Εκδόσεις Λιβάνη • μια σειρά έξη επεισοδίων για την τηλεόραση και πέντε μεταφράσεις όπερας. Τα τελευταία χρόνια ασχολείται με τη σκηνοθεσία, στο θέατρο αλλά και στην όπερα για παιδιά. Σαν ηθοποιός έχει αποσπάσει διθυραμβικές κριτικές.

Για τα παιδιά :
Το 1993 δημιουργεί την Παιδική Σκηνή του Εθνικού Θεάτρου όπου γράφει και σ
κηνοθετεί τις παραστάσεις: • Αντζελίνα η Σταχτοπούτα, Περίοδοι 93-94 και 94-95 (στην Κεντρική Σκηνή) • Στο Παιδικό Στέκι του Εθνικού Θεάτρου (Σκηνή Κατίνα Παξινού): • Ωραία Κοιμωμένη, 24 Νοεμβρίου 1995 • Κοππέλια, 6 Νοεμβρίου 1996 • Εκκλησιάζουσες… σαν παραμύθι, 14 Δεκεμβρίου 1997 • Η αγάπη και τα τρία πορτοκάλια, 13 Δεκεμβρίου 1998 Ο Τσάρος με τη μακριά γενειάδα, 11 Δεκεμβρίου 1999 • Ομήρου Οδύσσεια το παραμύθι των παραμυθιών, 14 Δεκεμβρίου 2000 Η επιτυχία επί των ημερών της ήταν πάρα πολύ μεγάλη, σε όλες τις παραστάσεις υπήρχε μεγάλη λίστα αναμονής μάλιστα στην «Οδύσσεια» έφτασε σε σημείο η λίστα αναμονής να είναι 180.000.
Το 1996 δημιουργεί την Παιδική Σκηνή της Εθνικής Λυρικής Σκηνής όπου διασκευάζει και σκηνοθετεί τις όπερες: • Βαστιανός και Βαστιανή, 1996, • Σταχτοπούτα, 1999 • Χένσελ και Γκρέτελ, 2000 • ο Μαγικός Αυλός, 14 Νοεμβρίου 2001 • Ο Ελεύθερος Σκοπευτής, 2002 • Ο Κουρέας της Σεβίλλης, 26 Οκτωβρίου 2003 • Ελιξήριο της αγάπης, 7 Νοεμβρίου 2004 • Ορφέας και Ευριδίκη, 2005 • Χένσελ και Γκρέτελ, 15 Νοεμβρίου 2006. • Σταχτοπούτα, Νοέμβριος 2007

Η παράσταση για τα παιδιά φέτος :


"Ομήρου Οδύσσεια"
Φέτος συνεχίζουμε το ταξίδι μας στον μαγικό κόσμου του θεάτρου. Αυτή την φορά θα συνταξιδέψουμε με τον Οδυσσέα του Ομήρου! Τον Οδυσσέα τον δικό μας. Ας ανοίξουμε λοιπόν το βιβλίο της Οδύσσειας, και να δούμε μαζί, τους ήρωες της να ζωντανεύουν με πρώτο και καλύτερο τον Οδυσσέα. Τον Οδυσσέα που έρχεται στο «Θέατρον» μέσα σ' ένα παραμύθι. Tο παραμύθι των παραμυθιών. Την Οδύσσεια του Ομήρου.

«ΘΕΑΤΡΟΝ» Κέντρο Πολιτισμού “Ελληνικός Κόσμος”

Πρεμιέρα 23.11.2008

Η εταιρεία παραγωγής Culture Factory παρουσιάζει στις 23 Νοεμβρίου το έργο «Ομήρου Οδύσσεια - Το παραμύθι των παραμυθιών». Η αγαπημένη των παιδιών, Κάρμεν Ρουγγέρη, διασκευάζει και σκηνοθετεί ένα από τα πιο σημαντικά κείμενα όλων των εποχών.
ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ:
Κείμενο - σκηνοθεσία : Κάρμεν Ρουγγέρη
Σκηνικά - κοστούμια : Χριστίνα Κουλουμπή
Μουσική - διασκευή - σύνθεση : Γιάννης Μακρίδης
Χορογραφία : Πέτρος Γάλλιας
Στίχοι τραγουδιών: Ανδρέας Κουλουμπής

«ΘΕΑΤΡΟΝ» «Ελληνικός Κόσμος» - Πειραιώς 254 - Ταύρος
Παραστάσεις θα δίνονται κάθε Κυριακή.
Για σχολεία, καθημερινά μετά από συνεννόηση, στο ΤΕΧΝΙS τηλ.: 210 9345 378 Πληροφορίες: «ΘΕΑΤΡΟΝ», Κέντρο Πολιτισμού «Ελληνικός Κόσμος» Πειραιώς 254 Ταύρος - Τηλ. 212 254 0313



πληροφορίες πήραμε από :


το πολύ όμορφο site της ηθοποιού : http://www.karmenrouggeri.gr/

παρουσίαση : bilsot

70 ΧΡΟΝΙΑ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΡΑΔΙΟΦΩΝΙΑΣ

70 χρόνια μαζί!


70 χρόνια μαζί





Το 2008 συμπληρώνονται εβδομήντα χρόνια από την ημέρα που εξέπεμψε για πρώτη φορά σήμα το Εθνικό Ίδρυμα Ραδιοφωνίας. Εβδομήντα χρόνια δημιουργίας, με σημαντικές προσωπικότητες που πέρασαν και περνούν από τα μικρόφωνα της Ελληνικής Ραδιοφωνίας. Εβδομήντα χρόνια καταγραφής κάθε πλευράς της σύγχρονης ελληνικής ιστορίας. Εβδομήντα χρόνια μετά, η Ελληνική Ραδιοφωνία επιστρέφει στο Ζάππειο και στο χώρο απ’ όπου μεταδόθηκε η πρώτη εκπομπή με μια μεγάλη Έκθεση που αφηγείται την ιστορία του ραδιοφώνου στην Ελλάδα. Οδηγός το πολύτιμο αρχείο της Ραδιοφωνίας που μας ταξιδεύει από το χτες στο σήμερα, αλλά και στο αύριο του μέσου, αφού η έκθεση καταλήγει στο ψηφιακό μέλλον του ραδιοφώνου. Από τις 8 Δεκεμβρίου ως τις 30 Ιανουαρίου η Ελληνική Ραδιοφωνία γιορτάζει στο Ζάππειο. Σε αυτή την ιστοσελίδα ενημερωθείτε για τις εκδηλώσεις των εβδομήντα χρόνων, αλλά κυρίως μπείτε στον μαγικό κόσμο της Ελληνικής Ραδιοφωνίας και ζήστε τη μοναδική εμπειρία του ραδιοφώνου. Καλή «ακρόαση».

Η Ελληνική Ραδιοφωνία πηγαίνει για δύο μήνες στο Ζάππειο Μέγαρο και στο χώρο όπου φιλοξενήθηκαν τα πρώτα ραδιοφωνικά της studio και παρουσιάζει μια μεγάλη Έκθεση που αφηγείται την ιστορία του ραδιοφώνου στην Ελλάδα. Με οδηγό το μοναδικό της αρχείο μας καλεί σ’ ένα ταξίδι από το χτες στο σήμερα, αλλά και στο αύριο του μέσου, αφού η Έκθεση καταλήγει στο ψηφιακό μέλλον του ραδιοφώνου.

Το Ζάππειο θα κινείται σε ρυθμούς ραδιοφωνικούς από τις 8 Δεκεμβρίου ως τις 30 Ιανουαρίου.

Η Έκθεση θα παραμένει καθημερινά ανοιχτή από τις 10 το πρωί ως τις 8 το βράδυ και η είσοδος θα είναι ελεύθερη.

πληροφορίες : http://www.ellinikiradiofonia.gr/page.php?id=23





Τρίτη 25 Νοεμβρίου 2008

Πίνακες ζωγραφικοί της DIANE MARCIL


THE LAST FRONTIER


MY WINGS ARE BACK


ISABELLA copy

paints by a good friend Mrs DIANE MARCIL.
πίνακες ζωγραφικής της καλής φίλης
DIANE MARCIL.

Προώθηση ανακοίνωσης πρόσκλησης

Ας αποδείξουμε ότι υπάρχουν Άνθρωποι

Η «Φλόγα» είναι ο Σύλλογος των Γονέων Παιδιών με Νεοπλασματικές Ασθένειες. Tο Σάββατο και την Κυριακή κάνει μια εορταγορά (Bazaar) στον Πολιτιστικό Οργανισμό του Δήμου Αθήνας (Ακαδημίας 50). Τα έσοδα από το bazaar θα διατεθούν για τη λειτουργία του ξενώνα της «Φλόγας», όπου φιλοξενούνται παιδιά με καρκίνο που νοσηλεύονται στην Ογκολογική Κλινική του Νοσοκομείου Παίδων.Παρακαλούμε προωθήστε το μήνυμα-πρόσκληση.
Περισσότερες πληροφορίες στα τηλέφωνα 210. 7482200 και στο 6974 892588, πρόεδρος της «Φλόγας» κ. Τρυφωνίδου.
Αναρτήθηκε από σίβυλλα

Αναδημοσίευση από "το blog του Αθηναίου"


Οι Πλατείες της Αθήνας.....

Πλατεία Βικτωρίας.....
Χθές στέκι φιλάθλων κυρίως του Παναθηναϊκού και του Δομάζου.
Μετά τα νυχτερινά κέντρα πήγαιναν για καφέ και γλυκό οι παρέες.
Σήμερα, πιάτσα για ομοφυλόφιλους, στέκι κακοποιών και παράνομων
ομάδων του Κοινού Εγκλήματος.

Πλατεία Κολιάτσου....
Χθές τόπος κατοικίας γνωστών καλλιτεχνών. Οικογενειακών κινηματογράφων
και γενικά μια ωραία γειτονιά.
Σήμερα, άναρχος τόπος κατοικίας στιβαγμένων αλλοδαπών μέσα σε
εγκαταλελειμένα σχεδόν παλιά διαμερίσματα ή μονοκατοικίες με εξευτελιστικά
ενοίκια χωρίς νερό και ρεύμα κάποια από αυτά.

Πλατείες Θεάτρου, Κουμουνδούρου, Βάθης......
Χθές με εμπορικά μαγαζιά, γειτονιές με Αθηναίους και Αθηναίες κυρίως
από εμπορικές και καλλιτεχνικές οικογένειες αλλά και με πολλούς ανθρώπους
των γραμμάτων.
Σήμερα, σημεία συνάντησης συμμοριών, τόπος χοντρικής και λιανικής πώλησης
ναρκωτικών όλων των ειδών και ποικιλιών.

Πλατεία Κοτζιά, Πλατεία Ομονοίας.....
Χθές τόπος συνάντησης εμπόρων και όχι μόνο, της επαρχίας και αγορές
χοντρικού και λιανικού εμπορίου. Ονόματα Κλαουδάτος στην Κοτζιά και
Μπακάκος στην Ομόνοια.
Σήμερα πλατείες αλλοδαπών και τόπος διανυκτέρευσης αστέγων, πιάτσες
αγοραίου έρωτα όλων των ποικιλιών και ορέξεων αλλά και ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ
λιανικής πώλησης ναρκωτικών.

Και όμως όταν περπατάω την Αθήνα σφυρίζω το τραγούδι που μου αρέσει,
γιατί την βλέπω πάντα με τα μάτια του χθές....


"Αθήνα μου πώς να στο πώ,
σαν μάνα μου σε αγαπώ

και πιο πολύ ακόμα..."

σχόλιο του cafe art :
Αναδημοσιεύουμε εδώ την πιο πάνω ανάρτηση γιατί,
μόλις τη διαβάσαμε στο αξιόλογο αυτό blog ,
κάτι μέσα μας τσάκισε, έσπασε κι έγινε χίλια κομμάτια ,
από την εικόνα της Αθήνας
που ζήσαμε , περπατήσαμε, απολαύσαμε, ερωτευτήκαμε...
γαμώ την πολυπολιτισμικότητά μας
....
(με το συμπάθιο , μα ξέσπασα!!!)
bilsot

Αναδημοσίευση από το blog ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΗ

Η εκδίκηση των κινηματογραφικών ονείρων

www.tnfilms.gr

Η κινηματογραφική ομάδα TiiiNewzFilms μετράει κάτι περισσότερο από 2 χρόνια ζωής. Μια παρέα φοιτητών Γεωπονικής θέλησε να πάρει την τέχνη στα χέρια της (!) κ να εκφράσει ευθαρσώς ό,τι πιο νέο στο χώρο του σινεμά, αμφισβητώντας το στερεότυπο των απαγορευτικά πανάκριβων παραγωγών που κάνουν το filming άπιαστο όνειρο για όποιον δε διαθέτει υπέρογκα budget.

Το Μάη του 2006 ξεκίνησαν τα γυρίσματα του πρώτου οργανωμένου «επίσημου» project που άκουγε στο όνομα “V for Veronica”. Με βασικό στόχο η παραγωγή να μην ξεπεράσει τα 0€ έξοδα, η ταινία προσπάθησε να αφηγηθεί σε 37’ την ιστορία μιας πόρνης, αποφεύγοντας να περάσει ηθικοπλαστικά μηνύματα καθωσπρεπισμού ή να αθωώσει στα μάτια του θεατή την εκμετάλλευση της γυναίκας.

{ΣΗΜΕΙΩΣΗ: το score της ταινίας υπογράφει ο Λύσσανδρος Φαληρέας (kukinmusic/ Ιμάμ Μπαϊλντί), ενώ το τραγούδι των τίτλων τέλους "Πρωινή Ανάσα» ανήκει στους Trendy Hooliguns}

Μέτα από 4 μήνες γυρισμάτων κ μοντάζ το βλάσφημο μαύρο δημιούργημα της TiiiNewzFilms έκανε με θράσος το ντεμπούτο του στο internet προσφερόμενο προς free download. Το προκλητικό κ συνάμα μαζικό spammάρισμα σε διάφορα κινηματογραφικά κ μη forums βοήθησε την ταινία να ξεπεράσει πολύ σύντομα τα 5000 hits, χωρίς να μπορεί να υπολογιστεί η από χέρι σε χέρι διάδοση της «παράνομης» κόπιας.

Το Φλεβάρη του 2007 με πρωτοβουλία της TNF έγινε προσπάθεια να συναντηθούν οι ερασιτεχνικές κινηματογραφικές ομάδες «πρώτης γενιάς» με τη διεξαγωγή του “C-Movie Festival”. Mε τη συμμετοχή των ταινιών “Dajenech”, “Ο πανίσχυρος μεγιστάνας των ninja”, “Karate – τυφλή φυγή” κ φυσικά του “V for Veronica”, αλλά κ την προβολή trailer άλλων ταινιών του χώρου το C-MF τράβηξε γρήγορα την προσοχή του κοινού με αποκορύφωμα... την ημέρα ανακοίνωσης ακύρωσής του! Την απογοήτευση έστω κ καθυστερημένα διαδέχτηκε ένα γλυκό χαμόγελο στα χείλη των μελών της TiiiNewzFilms αφού τον Ιούνη του 2007 η Veronica προβάλλεται με επιτυχία την τρίτη μέρα του “Mini-Short Festival” στo switch-on στην Αθήνα.

Την τρέχουσα περίοδο βρίσκονται σε εξέλιξη τα γυρίσματα της 2ης ταινίας της TNFilms με τίτλο «Πριν Σε σκοτώσω». Από το trailer που κυκλοφορεί στο youtube, είναι εμφανές ότι η ομάδα έχει αλλάξει διάθεση κ προθέσεις, πραγματευόμενη το ζήτημα του εμμονοληπτικού ανεκπλήρωτου έρωτα. Το «Πριν Σε Σκοτώσω» αποτελεί prequel του V for Veronica κ κινείται στο ίδιο σύμπαν, ωστόσο συναντάει της σκέψεις κ τις αναζητήσεις νέων χαρακτήρων με διαφορετικό ύφος κ καινοτόμα τεχνική.

Παράλληλα, η TNF ασχολείται με την παραγωγή video clip ερασιτεχνικών κ όχι μόνο ανερχόμενων συγκροτημάτων και καλλιτεχνών οι οποίοι επιθυμούν να οπτικοποιήσουν τις ανησυχίες τους συμβάλλοντας οι ίδιοι στο σενάριο κ την αισθητική των clips.

Η TiiiNewzFilms έχει βάλει στοίχημα με την αποτυχία κ είναι σίγουρη πως δεν έχει τίποτα να χάσει. Εξάλλου όπως δηλώνουν τα μέλη της, θα έρθει η μέρα που τα κινηματογραφικά τους όνειρα θα πάρουν εκδίκηση.

Παρασκευή 21 Νοεμβρίου 2008

η Νύμφη του Θερμαϊκού...


περίπατος στη Θεσσαλονίκη, που ζει στο ρυθμό του 49ου Φεστιβάλ κινηματογράφου




περίπατος βραδινός στο νέο πάρκο της παραλίας....



και στην Καλαμαριά ....




μικρό δείγμα φωτογραφικών αναμνήσεων από την πρόσφατη επίσκεψη του bilsot στην πόλη που αγαπάει, είτε με κρύο είτε με βροχή και μουντό καιρό, αποπνέει πάντα μια ερωτικότητα, που σε κάνει να νοιώθεις ευχάριστα....

Σάββατο 8 Νοεμβρίου 2008

« ΤΟ ΘΑΥΜΑ ΤΗΣ ΑΝΝΥ ΣΑΛΛΙΒΑΝ »



ΣΤΟ ΘΕΑΤΡΟ ΑΛΦΑ

Από την Παρασκευή, 7 του Νοέμβρη,

παρουσιάζεται στο Θέατρο « Άλφα »,

το θεατρικό έργο του Ούιλλιαμ Γκίμπσον,


« Το Θαύμα της Άννυ Σάλλιβαν»,


σε σκηνοθεσία Γιάννη Διαμαντόπουλου

και με την Πέγκυ Τρικαλιώτη στο ρόλο της Άννυ Σάλλιβαν,

που είχε ερμηνεύσει,με μεγάλη επιτυχία, η αξέχαστη Έλλη Λαμπέτη.


Είναι η συγκλονιστική, αληθινή, ιστορία της Έλλεν Κέλερ,

ενός μικρού κοριτσιού που, με τη βοήθεια της σπουδαίας

δασκάλας της Άννυ Σάλλιβαν, ξεπέρασε όλες τις αδυναμίες της

και έγινε μια μεγάλη συγγραφέας και ακτιβίστρια.


Η τελευταία διασκευή είναι του ιταλού σκηνοθέτη Τζιαν-Κάρλο Σέπε,

η μετάφραση του Θωμά Σίδερη και τουΓιάννη Διαμαντόπουλου,

τα σκηνικά και τα κοστούμια της Ντόρας Λελούδα,

η μουσική του Σταμάτη Κραουνάκη,

oι φωτισμοί του Αντρέα Σινάνου

και η κινησιολογίατης Μαρκέλας Μανωλιάδη.


Το ρόλο της μικρής Έλλεν Κέλερ, θα ερμηνεύουν εναλλάξ,

δυό πολύ γνωστά,από την τηλεόραση και το παιδικό θέατρο,

μικρά κορίτσια. Η Δήμητρα Δουμένη και η Αναστασία Τσιλιμπίου.

Εκτός από την Πέγκυ Τρικαλιώτη, συμετέχουν οι ηθοποιοί

Θωμάς Κινδύνης, Γεωργία Μαυρογιώργη, Ορέστης Σοφοκλέους,

Θεοδώρα Βουτσά και ο Πάνος Χατζηκουτσέλης.


Κάθε Τετάρτη λαική απογ.στις 7.15,

Πέμπτη & Παρασκευή 9.15,

κάθε Σάββατο 6.15 & 9.15

και κάθε Κυριακή στις 8 μ.μ.



Γεν.είσοδος 24 ευρώ,

λαική 18 και σπουδ.-παιδικά=16 ευρώ.


Ώρες Ταμείου 10-1 και 5-10.- τηλ.210.5238.742

Παρασκευή 7 Νοεμβρίου 2008

http://irakliowebradio2.blogspot.com/

Η Θεία Λένα στα Μικρά Παιδιά

.....ΚΑΛΗΜΕΡΑ ΣΑΣ ΠΑΙΔΙΑ ΜΟΥ
ΕΙΝΑΙ Η ΘΕΙΑ ΛΕΝΑ ΕΔΩ

ΝΑ ΣΑΣ ΠΕΙ ΕΝΑ ΠΑΡΑΜΥΘΙ
ΟΜΟΡΦΟ ΚΑΙ ΧΑΡΩΠΟ.....


Έτσι ακριβώς ξεκινούσε η ραδιοφωνική εκπομπή της Θείας Λένας ( Αντιγόνη Μεταξά ) στο Ραδιοφωνικό Σταθμό Αθηνών πριν πολλά πολλά χρόνια....
Ευκαιρία λοιπόν να θυμηθούν οι παλαιότεροι και ίσως να μάθουν οι νεώτεροι πως ήταν τότε τα παραμύθια !
Ακούστε λοιπόν την Κυριακή στις 11.00 την Αγαπημένη Θεία Λένα να αφηγείται στα μικρά της παιδιά !


ακούστε στο διαδικτυακό ραδιοφωνικό σταθμό iraklio web radio 2

Η σημαία ως εθνικό σύμβολο...του δρόμου!

Παρασκευή, 7 Νοέμβριος 2008

Οι σημαίες στην Αθήνα σαν κουρέλια στο πεζοδρόμιο


Κάποιοι από τον δήμο θέλοντας να βάλουν την διαφήμιση για τον Μαραθώνιο θεώρησαν σωστό να πετάξουν σαν σκουπίδι την σημαία μας που στόλιζε της κολόνες για την 28η Οκτωβρίου!!! Η φωτογραφία είναι απέναντι από το Καλλιμάρμαρο Στάδιο και τραβήχτηκε σήμερα όπου εκατοντάδες τουρίστες περνάνε απο το σημείο... Και εντάξει βάλτε την διαφήμιση, είναι δύσκολο να μαζέψετε τις σημαίες;

από το
troktiko http://troktiko.blogspot.com/2008/11/blog-post_3954.html

Δευτέρα 3 Νοεμβρίου 2008

ΣΩΚΡΑΤΗΣ ΜΑΛΑΜΑΣ ο σύγχρονος τραγουδοποιός για όλες τις ηλικίες

Ο Σωκράτης Μάλαμας γεννήθηκε στις 29 Σεπτεμβρίου του 1957 στη Συκιά Χαλκιδικής. Τα παιδικά του χρόνια τα πέρασε στη Στουτγάρδη.
Επιστρέφοντας στην Ελλάδα κατεβαίνει στην Αθήνα για σπουδές στο Εθνικό Ωδείο Αθηνών, σε μια δύσκολη περίοδο της ζωής του όπως ο ίδιος έχει πει, έχοντας δασκάλους τον Βαγγέλη Ασημακόπουλο και το Νότη Μαυρουδή.
Από το 1980 είναι επαγγελματίας μουσικός . Η πρώτη του απόπειρα στην ελληνική δισκογραφία ήταν ατυχής καθώς η LYRA απέρριψε το υλικό του ως "μη εμπορικό". Συνέχισε να παίζει σε λαϊκά μαγαζιά, ανακατεύοντας, δειλά-δειλά, δικά του τραγούδια στο πρόγραμμα, χωρίς φυσικά να αναφέρει ότι ο ίδιος τα έχει γράψει... Τα τραγούδια αυτά άκουσε και αναγνώρισε ο Νίκος Παπάζογλου οπότε τον πείθει να μπει στο studio και να ετοιμάσει την πρώτη του δουλειά η οποία κυκλοφορεί με τίτλο "Ασπρόμαυρες Ιστορίες" το 1989.
Από «Τα μεταξωτά», που τραγούδησε όλη η Ελλάδα μέχρι «Τα ξωτικά» από το πρόσφατο άλμπουμ του, ο Σωκράτης Μάλαμας συνεχίζει να συσπειρώνει γύρω του οπαδούς, τα εισιτήρια των συναυλιών του να γίνονται ανάρπαστα και οι δίσκοι του να πουλούν με τους ίδιους ρυθμούς. Χωρίς τις συνηθισμένες πρακτικές του σημερινού δισκογραφικού μάρκετινγκ και χωρίς επικοινωνιακές στρατηγικές προώθησης και προβολής, έχει καθιερωθεί ως ένας από τους πιο δυνατούς τραγουδοποιούς της γενιάς του, δίνοντας νέα πνοή στο Ελληνικό τραγούδι.



ΣΤΙΧΟΙ
(δείγμα Δωρεάν)

Άμα δεν είναι όπως τα θες

δεν έχεις λόγους κι αφορμές,

δεν κάνεις βήμα.

Όσα κοστίζουν μια δραχμή

γι’ άλλους κοστίζουν μια ζωή.

Δεν είναι κρίμα; Δεν είναι κρίμα;

Σωκράτης Μάλαμας

δισκογραφία : http://homepages.pathfinder.gr/orkorres/




το βιογραφικό του :
http://www.musicheaven.gr/html/modules.php?name=News&file=article&sid=348


το ανεπίσημο site :

http://users.hol.gr/~dougas/


πληροφορίες και υλικό:

http://listen.to/malamas

http://wiki.kithara.gr/%CE%9C%CE%AC%CE%BB%CE%B1%CE%BC%CE%B1%CF%82_%CE%A3%CF%89%CE%BA%CF%81%CE%AC%CF%84%CE%B7%CF%82

http://homepages.pathfinder.gr/orkorres/

για το φινάλε , λίγοι στίχοι ακόμα ...με νόημα!!!

"Ζητιάνος παρά υπουργός"


Στίχοι: Σωκράτης Μάλαμας
Μουσική: Σωκράτης Μάλαμας

Πρώτη εκτέλεση: Σωκράτης Μάλαμας


Τράπεζες, βίντεο κι ασφάλειες ζωής,
οι καταθέσεις που τη φτώχεια σου ξορκίζουν,

σαν συνολάκι εορτών με δανεικά λεφτά,
την όμορφη ζωή σου να στολίζουν.

Θρέφεις τη νύχτα τα όνειρα του πρωϊνού,
και την καρδιά σου παραδίδεις στους αλήτες,
αν δεν τους μοιάσεις έχε κατά νου,
ήρωας αφανής με τους κοπρίτες.

Κάλλιο ζητιάνος παρά υπουργός,
ψεύτης για χάρη μιας μεγάλης λόξας,

στέκεις στην άκρη πάντα μοναχός,
σπρωξιά χρειάζεσαι στο βόθρο αυτής της δόξας.

Ό,τι σε σώνει είναι ο έρωτας,
εσύ ξεσκίζεσαι σαν πόρνη επί πιστώσει,

θα μοιραστείς την πτώση σου με μας,
ποια κατηφόρα θα σ' ελευθερώσει.

Επαναπαύσου σ' έτοιμη ζωή,
η τηλεόραση μας παίζει αυτό το έργο,
τι να σου πω για τούτη τη σκηνή,
την έχεις ζήσει πλέον μέσα κι έξω.


Αυτή η χαρά δεν φτάνει μέχρι εδώ,
μην τυρρανιέσαι άλλο γύρνα πίσω,
για ότι τραβάς ο φταίχτης είμαι εγώ,
εικόνα του εαυτού σου, ποιον να βρίσω.


Κάλλιο ζητιάνος παρά υπουργός,
ψεύτης για χάρη μιας μεγάλης λόξας,
πίνε στην άκρη πάντα μοναχός,
σπρωξιά χρειάζεσαι στο βόθρο αυτής της δόξας,
αυτής της δόξας.
αφιέρωση των στίχων από το cafe art σε ΟΛΟΥΣ τους πολιτικούς, όποιο χρώμα κι αν έχουν .....





(αφιέρωση στην Νίκη και στην Κατερίνα και στην Πόπη , που έκαναν μια πρόταση και υλοποιήθηκε. )

το αφιέρωμα επιμελήθηκε, αφού έψαξε πληροφορίες και υλικό στο internet, ο
bilsot

ΜΑΡΙΟΣ ΒΕΡΕΤΤΑΣ ο Έλλην ερευνητής και συγγραφέας

Όταν σε φωνάζουν ΕΛΛΗΝΑ, είναι σαν να σε βρίζουν ;
Όταν ασχολείσαι με τη Φιλοσοφία, είσαι νεοπαγανιστής ;

Όταν δηλώνεις Επικούρειος και προσαρμόζεις τη ζωή σου με την Επικούρεια Φιλοσοφία, είσαι απροσάρμοστος ;

Όταν είσαι επιχειρηματίας και σου καταστρέφουν την περιουσία, είσαι "φασίστας, ¨άθεος", "μίασμα", "αφορεσμένος" και λοιπές "ταμπέλες" ;


ΜΑΡΙΟΣ ΒΕΡΕΤΤΑΣ

ένας Έλληνας, που πέρασε στην κατηγορία των ξεχωριστών ανθρώπων με το έργο του και την παρουσία του. Το ερευνητικό και συγγραφικό του έργο με αριθμούς φτάνει τα 360 !!! Ας δανειστούμε μερικά στοιχεία από το βιογραφικό του :
O
Mάριος Bερέττας γεννήθηκε στην Aθήνα. Σπούδασε σκηνοθεσία και έχει ανεβάσει πολυάριθμες θεατρικές παραστάσεις για παιδιά σε σχολειά και πνευματικά ιδρύματα διαφόρων δήμων της χώρας.
Έχει ταξιδέψει πολύ και μιλά έξι γλώσσες. Kύρια ασχολία του είναι ο κόσμος του βιβλίου. Έχει γράψει κάπου 40 δημοφιλή βιβλία και 5 θεατρικά έργα. Παράλληλα έχει μεταφράσει πάνω από 300 βιβλία από τα αγγλικά και τα γαλλικά κι έχει επιμεληθεί την έκδοση εκατοντάδων άλλων βιβλίων. Eκατοντάδες επίσης είναι τα άρθρα του σε διάφορα περιοδικά και εφημερίδες καθώς και τα πολιτιστικά του σχόλια - για το διάστημα 1989-90 - στο Γ Πρόγραμμα της Eλληνικής Pαδιοφωνίας.
Τι πιστεύει : Σύμφωνα με τον κ. Βερέττα, τα τέσσερα πράγματα που αναφέρει ο Επίκουρος ώστε ο άνθρωπος να έχεις μία ευτυχισμένη ζωή είναι: να μην φοβάται τον θάνατο, να μην φοβάται τους θεούς, να αντέχει εύκολα τον πόνο και τέλος η γνώση πως η πραγματική αξία για την ζωή αποκτιέται πολύ εύκολα. Όπως τονίζει, για την επικούρεια φιλοσοφία το σημαντικότερο αγαθό δεν είναι η σωτηρία αλλά η φιλία, η χαρά δηλαδή του να συναντάς πρόσωπα που αγαπάς.
Έχει πει : «Δεν είμαστε απόγονοι κάποιου μυθικού Αδάμ, Αβραάμ, Ισαάκ, αλλά γνωρίζουμε πολύ καλά ότι είμαστε σμήνη ατόμων, γνωρίζοντας ότι τα άτομα είναι κενό, πυρήνας και ηλεκτρόνια. [...] Ο Επίκουρος δεν συνέλαβε την έννοια των ατόμων, μιας και την είχε συλλάβει ήδη ο Δημόκριτος. Όμως στην εποχή του Επίκουρου είχε παραμεριστεί ο Δημόκριτος και ο Επίκουρος όχι μόνο την επανέφερε αλλά την ανέπτυξε ακόμη περισσότερο, μιλώντας ακόμη και για την περιδίνηση (spin, περιπάλαξις στην αρχαία ελληνική που σημαίνει παλμική κίνηση) των ατόμων».

Ξεχωρίσαμε από το έργο του :

ΤΑ ΧΕΙΡΟΓΡΑΦΑ ΤΗΣ ΝΕΚΡΗΣ ΘΑΛΑΣΣΑΣ
ΕΜΕΙΣ ΟΙ ΕΠΙΚΟΥΡΕΙΟΙ
ΜΕΓΑ ΟΝΟΜΑΣΤΙΚΟΝ ΛΕΞΙΚΟΝ

ΜΑΡΙΑ Ιστορία και ετυμολογία ενός πανάρχαιου ονόματος

Ο ΓΑΜΟΣ ΣΤΗΝ ΑΡΧΑΙΑ ΕΛΛΑΔΑ


....................................................................................................................

ΚΑΛΕΣΜΑ ΤΩΝ ΕΚΔΟΣΕΩΝ ΒΕΡΕΤΤΑ


Δώδεκα χρόνια Δημιουργίας.

Περάσαμε πολλά αλλά επιβιώσαμε χάρη στην υποστήριξη των φίλων που εκτίμησαν τη δουλειά μας και μας επιτρέψαν να εκδώσουμε μέχρι σήμερα περισσότερα από εκατόν πενήντα βιβλία. Έτσι:

Την Παρασκευή 7 Νοεμβρίου 2008, στις 6.30 μ.μ.
θα γιορτάσουμε τα 12 χρόνια εκδοτικής δημιουργίας
στο Πνευματικό Κέντρο του Δήμου Αθηναίων, στην οδό Ακαδημίας 50 (Αίθουσα Αντώνη Τρίτση).

Θα παρουσιαστούν τα καινούργια μας βιβλία.
Θα παρευρεθούν και θα μιλήσουν οι συγγραφείς:

Θεόδωρος Ματθαίου (Η Κίνηση στο Σύμπαν), Ιάσων Ευαγγέλου (Ποιος ήταν ο Γεσούχα; κ. ά.), Γιώργος Αναστασόπουλος (Φονικό Ένστικτο κ. ά.) Θανάσης Μίχος (Στη Μουνιχία η κατάρρευση) , Μανώλης Σταγάκης (Οι Ταύροι της Αυγής), Θανάσης Τσέλιος (Κατά Ρασοφόρων), Λιλιάνα Δρίτσα (Ρωγμές), Κυριακούλα Καλαμπόκα (Βαλκανικές Νουβέλες), Τάκης Σκανάτοβιτς (5 + 1 Παραμύθια για τα εγγόνια μου), Γρηγόρης Σαλούστρος (Από την Κρήτη στον Πόντο), Χρήστος Γιαπιτζάκης (Επικούρειων Δόξαι) Δημήτρης Επικούρης (Για όλα έφταιγαν τα μπλουζ).

Θα παρουσιαστεί επίσης το φιλοσοφικό περιοδικό “Ο ΚΗΠΟΣ ΤΟΥ ΕΠΙΚΟΥΡΟΥ”και θα μιλήσουν οι συνεργάτες
Δημήτρης Δημητριάδης, Χρήστος Γιαπιτζάκης, Τάκης Παναγιωτόπουλος κ. ά.

Μια βραδιά-ταξίδι στη γνώση, την επιστήμη, τη φιλοσοφία και τη λογοτεχνική απόλαυση που θα κλείσει με μια μικρή συναυλία από τους Blues Wire (Ηλίας Ζάικος κιθάρα, Σωτήρης Ζήσης μπάσο), που θα κατέβουν ειδικά από τη Θεσσαλονίκη προκειμένου να τιμήσουν τις Εκδόσεις Βερέττα και ειδικά τον φίλο τους Δημήτρη Επικούρη.
Όλοι οι φίλοι των εκδόσεών μας είναι ευπρόσδεκτοι!

..................................................................................................................................

ΕΚΔΟΤΙΚΟΣ ΟΙΚΟΣ ΜΑΡΙΟΥ ΒΕΡΕΤΤΑ

Το βιβλιοπωλείο μας βρίσκεται:
  • Μεσολογγίου 3, 106 81
  • ΑΘΗΝΑ
  • Tηλέφωνο 210 33 05 139
  • Tηλεομοιότυτο 210 33 05 123

    www.verettas.gr

    Κυριακή 2 Νοεμβρίου 2008

    «Έφυγε» ο Σταύρος Ξενίδης



    Κυριακή, 02.11.2008
    Έφυγε σε ηλικία 84 ετών ο ηθοποιός του θεάτρου και του κινηματογράφου Σταύρος Ξενίδης. Την τελευταία του πνοή άφησε στο Γηροκομείο Αθηνών, όπου φιλοξενούνταν μαζί με την γυναίκα του τους τελευταίους μήνες.

    Ο προικισμένος ηθοποιός, που γεννήθηκε το 1924 στην Κωνσταντινούπολη, από μικρός ήταν ταγμένος στην υποκριτική. Σπούδασε στη Σχολή Θεάτρου Τέχνης Καρόλου Κουν. Πρωτοεμφανίστηκε στο θέατρο το 1944, ενώ την παρθενική του βουτιά στο σινεμά την έκανε το 1953 στην ταινία «Το τραγούδι του πόνου». Ηθοποιός της σκηνής με πλούσιο ρεπερτόριο ρόλων στο ενεργητικό του και αγαπημένος του θεατράνθρωπου Κώστα Μουσούρη, έπαιξε στο θέατρό του για είκοσι ολόκληρα χρόνια. Ήταν πάντα μελετηρός με τους ρόλους και ευγενικός ως άνθρωπος. Όπως λέγεται από πολλούς, είναι από τους ελάχιστους στο χώρο που δεν έχουν ποτέ τσακωθεί. Έχει υποδυθεί από τον συνταγματάρχη Κοντέλη στη «Λούφα και Παραλλαγή» του Νίκου Περάκη, όπου έπαιξε μαζί με τη γυναίκα του (η κ. Μαργαρίτα υποδύθηκε την κ. Λάμπρου), μέχρι τον σύμβουλο στοιχημάτων που είπε στη Ρένα Βλαχοπούλου το αμίμητο «Φρόνιμα, είδες ο Κριστίνο;» Εχει τεράστια θητεία στην ελληνική τηλεόραση, με χαρακτηριστικούς ρόλους και πρώτο και καλύτερο αυτόν του «αστυνόμου Μπέκα». Ο Σταύρος Ξενίδης φορώντας το κοστούμι και τη ρεπούμπλικά του ως Έλληνας Σέρλοκ Χολμς ξετρύπωνε τον δολοφόνο και ξεδιάλυνε κάθε μυστήριο έχοντας ως μότο το «Η ελευθερία της σκέψης είναι η ζωή της ψυχής. Είμαστε οι επιλογές μας». Αυτό ακριβώς είναι και το μότο της δικής του ζωής.
    ΑΝΤΙΟ ΣΤΑΥΡΟ....


    Η ΖΩΗ ΚΑΙ ΤΟ ΕΡΓΟ ΤΟΥ

    http://www.e-tipos.com/newsitem?id=58734

    http://www.contra.gr/Life/ArtsEnt/218651.html

    http://www.madata.gr/index.php?news=25089

    http://www.espressonews.gr/default.asp?pid=21&la=2&artid=847642&catID=16